(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Kargiglioğlu Şaban, Zararsız Hüseyin Fatih, 2022. Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli. International Journal of Tourism and Social Research
(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde
yayımlanmış makale
1-) Kargiglioğlu Şaban, 2024. Determination of the Inclusion Levels of Street Foods in the Menus of Food and Beverage Businesses in Kadıkoy District of İstanbul. Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
2-) Şat Rana, Kargiglioğlu Şaban, 2023. Malatya’nın Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Gastronomi Kenti Olma Potansiyelinin Değerlendirilmesi (Evaluation Of Malatya's Potential To Become A Gastronomy City Within The Scope Of Unesco). Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
3-) Kargiglioğlu Şaban, Temür Emre, 2022. MUĞLA GASTRONOMİ HARİTASI (THE GASTRONOMIC MAP OF MUGLA). Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
4-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi. Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
5-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Boyoz’un Çevrimiçi Turist Deneyimleri Açısından İncelenmesi. International Journal of Eurasia Social Sciences
6-) Kargiglioğlu Şaban, Zararsız Hüseyin Fatih, 2021. Türkiye Turizm Tanıtım Filmi! ‘Enjoy, I’m Vaccinated’. Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel
7-) Kargiglioğlu Şaban, Aksoy Mustafa, 2019. Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
8-) Kargiglioğlu Şaban, Kabacık Mehmet, 2017. Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
(A-8) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale
1-) Kargiglioğlu Şaban, Aksoy Mustafa, 2020. The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory: The Case of Istanbul Province. Journal of Hospitality and Tourism Issues
2-) Tuna Muharrem, Kargiglioğlu Şaban, Ağaoğlu Demet, 2020. Tarım Turizminin Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Açısından Önemi: Bodrum Mandalina Bahçeleri Örneği. Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
3-) Kargiglioğlu Şaban, Karaçar Ercan, Varlı Naim, 2020. Formasyon Eğitimi Alan Bireylerin Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma: Sinop Üniversitesi Örneği. Journal of Global Food Research
4-) Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, Çetin Yavuz, 2019. Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği. Journal of Gastronomy and Travel Research
5-) Ayyıldız Sibel, Kargiglioğlu Şaban, 2018. Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Sinop Ölçeğinde Bir Araştırma. The Journal of Academic Social Science
6-) Ayyıldız Sibel, Kargiglioğlu Şaban, 2018. Konaklarda Sunulan Yöresel Yemeklerin Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bakımından İncelenmesi Safranbolu Konakları Örneği. The Journal of Academic Social Sciences
7-) Sürücü Özlem, Kıroğlu Hasan Selim, Kargiglioğlu Şaban, Karaçağa Selim, 2017. İslami Açıdan Boş Zaman Aktiviteleri Helal Turizm Kapsamında Yeni Fikirler. The Journal of Turk-Islam World Social Studies
8-) Sürücü Özlem, Kıroğlu Hasan Selim, Kargiglioğlu Şaban, Karaçağa Selim, 2017. İslami Hassasiyetler Çerçevesinde Helal Turizm Uygulamalarına İlişkin Bir Değerlendirme: Helal Oteller. Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
9-) Kargiglioğlu Şaban, Akbaba Atilla, 2016. Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve
özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Kültürel Miras Kapsamında Tarihi Konakların Yenilenerek Mutfak Müzesi Bağlamında Kullanılması: Kahramanmaraş Dondurma Müzesi Örneği. 2. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi
(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
1-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Sinop İlinin Etkinlik Turizm Potansiyelinin Swot Analizi İle Değerlendirilmesi. Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu
(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak
yayımlanan bildiri.
1-) Kargiglioğlu Şaban, Zararsız Hüseyin Fatih, 2021. Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli. Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi
(C-1) Alanında tanınmış uluslar arası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı
1-) Kıroğlu Hasan Selim, Karaçağa Selim, Kargiglioğlu Şaban, 2019. TURİZM FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLARININ REHBERLİK BÖLÜMLERİ İÇİN TURİZMDE ARAPÇA 1/. Yayın Evi: Gece Kitaplığı Editör Adı: ALTUNÖZ ÖZLEM
(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Kilinç Olcay, Kargiglioğlu Şaban, Yurttaş Kemal Can, 2023. Profesyonel Mutfaklar/Profesyonel Mutfaklarda Kullanılan Set Üstü ve Yardımcı Ekipmanların Genel Özellikleri ve Sınıflandırılması. Yayın Evi: Oğlak Yayınları Editör Adı: Arman Adem, Sormaz Ümit
2-) Kargiglioğlu Şaban, 2022. Yavaş Turizm Ve Türkiye’deki Yavaş Turizm Destinasyonları/İZMİR:FOÇA. Yayın Evi: Nobel Akademik Yayıncılık Editör Adı: Öter Zafer, Yumuk Yurdanur
3-) Kargiglioğlu Şaban, Sormaz Ümit, 2021. REKREASYON (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)/Rekreasyon ve Gastronomi. Yayın Evi: Nobel Akademik Yayıncılık Editör Adı: Güneş Saniye Gül, Varol Fatih
4-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. ENDÜSTRİYEL MUTFAKLAR KAVRAMLAR - UYGULAMALAR/Mutfakla İlgili Konuk Şikâyetleri ve Çözüm Önerileri. Yayın Evi: Nobel Yayın Editör Adı: Kargiglioğlu, Şaban
5-) Kargiglioğlu Şaban, 2020. Turizm Alanında Güncel Konular ve Araştırmalar/Kahramanmaraş İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli. Yayın Evi: Çizgi Yayınevi Editör Adı: Ercan KARAÇAR
6-) Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, Bayram Ali Turan, 2020. ALTERNATİF TURİZMDE REHBERLİK UYGULAMALARI Güncel Yaklaşımlar/GASTRONOMİ TURİZMİNDE REHBERLİK UYGULAMALARI. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Volkan Alıntaş, Zafer Türkmendağ
7-) Kargiglioğlu Şaban, Özer Elif Zeynep, 2019. Bir Yerin Tabaktaki Kimliği/Bartın: Ağda Tatlısı. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK
8-) Kargiglioğlu Şaban, 2019. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Kitabı 2/Rekreasyon Faaliyetlerinin Destinasyon Markalaşmasına Etkisi. Yayın Evi: Çizgi Yayınevi Editör Adı: Öztürk Arda, Karaçar Ercan, Yılmaz Ozan
9-) Ak Serkan, Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, 2019. Turist Rehberliği Mesleği (Dünü - Bugünü - Yarını)/Turist Rehberliği Mesleği. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Burhanettin Zengin, Gül Erkol Bayram, Orhan Batman
10-) Kargiglioğlu Şaban, 2018. Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Gastronomi Turizminin Önemi. Yayın Evi: DETAY YAYIN Editör Adı: Atilla AKBABA, Neslihan ÇETİNKAYA
11-) Kargiglioğlu Şaban, Özer Elif Zeynep, 2018. TURİZM VE KADIN/TOPLUMSAL ROLLER VE KADIN. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: GÜL ERKOL BAYRAM, ALİ TURAN BAYRAM, ÖZLEM ALTUNÖZ SÜRÜCÜ
(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, 2020. Industrial and Managerial Solutions for Tourism Enterprises/Equal Opportunities and Managing Diversity in Tourism Management. Yayın Evi: IGI GLOBAL DISSEMINATOR OF KNOWLEDGE Editör Adı: Atilla AKBABA, Volkan ALTINTAŞ
2-) Kargiglioğlu Şaban, 2018. Gastronomide Güncel Konular/Gastronomik İletişimler. Yayın Evi: BİLLUR YAYINEVİ Editör Adı: HATİCE FERHAN NİZAMLIOĞLU
(D-9) Alanında yurtiçinde yayımlanan kitap editörlüğü
1-) Editörlük Türü: Kitap. 2022. HER YÖNÜYLE GASTRONOMİ ARAŞTIRMALARI.
2-) Editörlük Türü: Kitap. 2021. ENDÜSTRİYEL MUTFAKLAR KAVRAMLAR - UYGULAMALAR.
(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan
indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam
makalelerde yapılan atıf
1-) The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory: The Case of Istanbul Province - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki
uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar
olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan
atıf.
1-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
(E-5) Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer
almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.
1-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
4-) Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Gastronomi Turizminin Önemi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
7-) Boyoz’un Çevrimiçi Turist Deneyimleri Açısından İncelenmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
8-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
9-) REKREASYON (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)/Rekreasyon ve Gastronomi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
(E-6) Yurtdışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer
almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında adayın
eserlerine yapılan atıf
1-) İslami Hassasiyetler Çerçevesinde Helal Turizm Uygulamalarına İlişkin Bir Değerlendirme: Helal Oteller - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
(E-7) Yurtiçinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı
kitaplarda veya bildiri kitaplarında, adayın eserlerine
yapılan atıf.
1-) Tarım Turizminin Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Açısından Önemi: Bodrum Mandalina Bahçeleri Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
4-) The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory: The Case of Istanbul Province - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Gastronomi Turizminin Önemi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
6-) Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
8-) Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
9-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
10-) Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Sinop Ölçeğinde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
11-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
12-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
13-) Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Kitabı 2/Rekreasyon Faaliyetlerinin Destinasyon Markalaşmasına Etkisi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
14-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
15-) REKREASYON (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)/Rekreasyon ve Gastronomi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
16-) İslami Hassasiyetler Çerçevesinde Helal Turizm Uygulamalarına İlişkin Bir Değerlendirme: Helal Oteller - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 5
17-) Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
18-) Konaklarda Sunulan Yöresel Yemeklerin Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bakımından İncelenmesi Safranbolu Konakları Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
19-) Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
20-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
21-) Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
22-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
23-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
24-) Tarım Turizminin Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Açısından Önemi: Bodrum Mandalina Bahçeleri Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
25-) Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Sinop Ölçeğinde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
(F-2) Yönetiminde tamamlanmış yükseklisans tezleri.
1-) Tez Adı: Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Festivalleri Kapsamında Değerlendirilmesi: Bodrum Mandarini Örneği. Konu: Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Festivalleri Kapsamında Değerlendirilmesi: Bodrum Mandarini Örneği. SEDA-YILMAZ. 2022