Personel

Öğr.Gör.Dr. ŞEYHMUS DEMİRCAN
Öğr.Gör.Dr.
Şeyhmus Demircan
@ E-posta
seyhmusdemircan@mu.edu.tr
Telefon

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Muğla Meslek Yüksekokulu / Seyahat Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Seyahat Hizmetleri Programı

Kadro Birimi

Muğla Meslek Yüksekokulu / Seyahat Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Seyahat Hizmetleri Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği (Haziran 2012)

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı (Ağustos 2014)

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı (Haziran 2020)

Yayin Bilgileri

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Demircan Şeyhmus, Çeken Hüseyin, 2022. İNANÇ TURİZMİNİN YEREL KALKINMADAKİ ÖNEMİ: MİDYAT ÖRNEĞİ. TURAR Turizm ve Araştırma Dergisi
2-) Demircan Şeyhmus, Özer Çağla, Coşkun Gözde Nur, Çeken Hüseyin, 2019. Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi. Turizm Akademik Dergisi
3-) Demircan Şeyhmus, Çeken Hüseyin, 2017. KÜLTÜREL MİRASIN İNANÇ TURİZMİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ: MİDYAT ÖRNEĞİ. Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Demircan Şeyhmus, Dalgın Taner, Coşkun Gözde Nur, 2021. Otel İşletmelerinde Yerel Mutfak Kültürü: Mardin Örneği. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

(A-8) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale

1-) Demircan Şeyhmus, Kurt Demircan Gülden, Çeken Hüseyin, Özer Çağla, 2022. Yöresel Ürünlerin Kültür Turizminin Gelişimindeki Rolü: Mardin İli Örneği. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Demircan Şeyhmus, Kurt Demircan Gülden, 2022. Muğla İli Geriatri Turizmi. Türk Geriatri Vakfı 4. Geriatri ve Jeotermal Kaynaklar Sempozyumu
2-) Doğan, H., Güney, D., Göller, V., Demircan, Ş., 2016. ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDEKİ HİZMET KALİTESİNE İLİŞKİN ALGILARI: KÖTEKLİ KAMPÜSÜ ÖRNEĞİ. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
3-) Zorlu, Ö., Avan, A., Demircan, Ş., 2015. CONTRIBUTIONS OF COUNTRYSIDE RESTAURANTS TO RURAL TOURISM: A MANAGERIAL PERSPECTIVE. International Tourism and Hospitality Management Conference

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Demircan Şeyhmus, Kurt Demircan Gülden, 2023. Ekonomik Değer İfade Eden Yöresel Ürünlerin Kültür Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi: Mardin Örneği. 5. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Demircan Şeyhmus, Atak Onur, 2023. Tourism Sector in Balanced and Sustainable Development. 4th International Rural Areas and Ecology Congress Within The Framework of Sustainable Devolopment
3-) Atak Onur, Demircan Şeyhmus, 2023. Alternatif Turizm Türlerinin Bir Bütünleyicisi Olarak Etkinlik Turizmi. 4. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi
4-) Demircan Şeyhmus, Çeken Hüseyin, 2018. Kültürel Miras ve İnanç Turizminin Yerel Kalkınmadaki Önemi: Midyat Örneği. II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
5-) Atak Onur, Demircan Şeyhmus, Dalgın Taner, 2018. Kırsal Turizmde Kültürel Miras Unsurlarının Önemi: Çomakdağı Köyü Üzerine Bir değerlendirme. II. International Rural Tourism and Development Congress
6-) Bingöl Zekeriya, Demircan Şeyhmus, Kara Ergün, 2017. Şanlıurfadaki İnanç Turizm Potansiyelinin Helal Turizm Kapsamında Değerlendirilmesi. I. Uluslararası Helal Turizm Kongresi
7-) Kara Ergün, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, Demircan Şeyhmus, 2017. Selimiye Köyü’nde Turizmin Etkileri Üzerine Genç İşletmecilerin Turizm Algısı. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
8-) Kara Ergün, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, Demircan Şeyhmus, 2017. Selimiye Köyü’nde Turizmin Etkileri Üzerine Genç İşletmecilerin Turizm Algısı. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
9-) Demircan Şeyhmus, Çeken Hüseyin, 2017. Kültürel Mirasın İnanç Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi: Midyat Örneği. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Bulut, Ş., Demircan, Ş., Avan, A., Zorlu, Ö., 2016. KIRSAL TURİZM AMAÇLI TOPLUM TEMELLİ TURİZM UYGULAMALARININ GELİŞTİRİLMESİNDE DESTİNASYON PAZARLAMASININ ÖNEMİ. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu
2-) Gündüz, C., Demircan, Ş., Keskin, H., 2016. Ekonomik Değer İfade Eden Yöresel Ürünlerin Kırsal Turizm Kapsamında İncelenmesi: Safranbolu Örneği. Kırsal Turizm Sempozyumu
3-) Demircan, Ş., Boztepe, G., Çeken, H., 2013. Kırsal Turizm Arz Potansiyelinin Swot Analizi ile Belirlenmesi: Muğla İli Örneği. Muğla Değerleri Sempozyumu

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Demircan Şeyhmus, Çeken Hüseyin, 2019. Kırsal Turizm Kapsamında İnanç Turizmin Yerel Kalkınmaya Etkisi: Midyat Örneği. 8. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Demircan Şeyhmus, 2023. Turizmde Değişim ve Yeni Arayışlar/Film ve Dizi Turizmi. Yayın Evi: Özgür Yayınları Editör Adı: Dalgın Taner, Civelek Makbule
2-) Kurt Demircan Gülden, Demircan Şeyhmus, 2023. Turizmde Değişim ve Yeni Arayışlar/Diaspora Turizmi. Yayın Evi: Özgür Yayınları Editör Adı: Dalgın Taner, Civelek Makbule
3-) Demircan Şeyhmus, Çeken Hüseyin, 2021. Turizmde Güncel Yaklaşımlar/Terörün Gölgesinde Turizm. Yayın Evi: Eğitim Yayınevi Editör Adı: Cemil Gündüz
4-) Demircan Şeyhmus, 2016. Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Hüseyin Çeken

(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik

1-) Journal of Aviation. 2023. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makalelerde yapılan atıf

1-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
2-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-3) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışında taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) İNANÇ TURİZMİNİN YEREL KALKINMADAKİ ÖNEMİ: MİDYAT ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
3-) Otel İşletmelerinde Yerel Mutfak Kültürü: Mardin Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) İNANÇ TURİZMİNİN YEREL KALKINMADAKİ ÖNEMİ: MİDYAT ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1

(E-5) Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Otel İşletmelerinde Yerel Mutfak Kültürü: Mardin Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
6-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Yurtdışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında adayın eserlerine yapılan atıf

1-) İNANÇ TURİZMİNİN YEREL KALKINMADAKİ ÖNEMİ: MİDYAT ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) İNANÇ TURİZMİNİN YEREL KALKINMADAKİ ÖNEMİ: MİDYAT ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
3-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-7) Yurtiçinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Sürdürülebilir Turizm Temel Kavramlar ve İlkeler/Sürdürülebilirliğin Boyutları (Çevresel, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Boyutları) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
3-) Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(G-2) Uluslar arası kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev(araştırmacı, eğitmen, danışman, vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi. 2016-2016

(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Gençliğin Sorunları ve Geleceğinin Tartışıldığı Akademik Bir Platform. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi. 2017-2017
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Alternatif turizm faaliyetleri ve çevre koruma.. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Kırsal Restoranların Kırsal Turizme Olan Katkıları Yönetimsel Bir Bakış Açısı. 2015-2015

(S-2) Karma sanat etkinliklerine katılma.*(sergi, proje, uygulama,

1-) SERGİLER/Karma sergiler /. 2017. Yaşanamış Kültürel Varlıklardan Oluşan Karma Sergisi

Verdiği Dersler

İŞY1837 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

İŞLETME YÖNETİMİ

TOİ1011 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

ÖN BÜRO UYGULAMALARI

TOİ2013 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

TURİZM EKONOMİSİ

PZR2502 2023-2024 Bahar

TURİZM PAZARLAMASI

TOİ2912 2023-2024 Bahar

TURİZM EKONOMİSİ

TSH1012 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (40 İŞ GÜNÜ)

TSH1508 2023-2024 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

TSH1512 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (20 İŞ GÜNÜ)

TSH2006 2023-2024 Bahar

REHBERLİK HİZMETLERİ

YDB2808 2023-2024 Bahar

MESLEKİ YABANCI DİL II* (İNGİLİZCE)

İŞY1837 2023-2024 Güz

İŞLETME YÖNETİMİ

TOİ1011 2023-2024 Güz

ÖN BÜRO UYGULAMALARI

TOİ1803 2023-2024 Güz

ÖN BÜRO HİZMETLERİ

TOİ2013 2023-2024 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

YDB2807 2023-2024 Güz

MESLEKİ YABANCI DİL I* (İNGİLİZCE)

TOİ1806 2022-2023 Bahar

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

TOİ2912 2022-2023 Bahar

TURİZM EKONOMİSİ

TSH1012 2022-2023 Bahar

MESLEK STAJI (40 İŞ GÜNÜ)

TSH1512 2022-2023 Bahar

MESLEK STAJI (20 İŞ GÜNÜ)

TSH2006 2022-2023 Bahar

REHBERLİK HİZMETLERİ

YDB2808 2022-2023 Bahar

MESLEKİ YABANCI DİL II* (İNGİLİZCE)

İŞY1837 2022-2023 Güz

İŞLETME YÖNETİMİ

TOİ1017 2022-2023 Güz

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

TOİ1803 2022-2023 Güz

ÖN BÜRO HİZMETLERİ

TOİ2013 2022-2023 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2521 2022-2023 Güz

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ