Personel

Doç.Dr. ŞEYDA KIVRAK
Doç.Dr.
Şeyda Kıvrak
@ E-posta
skivrak@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 1118

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme Ve Diyetetik Bölümü / Beslenme Bilimleri Abd

Kadro Birimi

Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme Ve Diyetetik Bölümü / Beslenme Bilimleri Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 30.06.2000

Yüksek Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü 01.07.2006

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü 25.12.2012

Yayin Bilgileri

(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, 2021. Ultrasonic-assisted extraction method of phenolic compounds in Extra-Virgin Olive Oils (EVOOs) by Ultra Performance Liquid Chromatography–Tandem Mass Spectrometry (UPLC–MS/MS). Separation Science and Technology
2-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Karababa Erşan, 2020. Assessment of Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Turkey Tail Medicinal Mushroom Trametes versicolor (Agaricomycetes). Internationa Journal of MedicinalMushrooms
3-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, Kaya Ergun, Karababa Erşan, 2019. Investigation of phenolic profiles and antioxidant activities of some Salvia species commonly grown in Southwest Anatolia using UPLC-ESI-MS/MS. Food Science and Technology
4-) Kıvrak Şeyda, 2018. Essential Oil Composition and Antioxidant Activities of Eight Cultivars of Lavender and Lavandin from western Anatolia. Industrial Crops and Products
5-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Karababa Erşan, 2018. Analytical Evaluation of Phenolic Compounds and Minerals of Opuntia robusta J.C. Wendl. and Opuntia ficus-barbarica A. Berger. International Journal of Food Properties
6-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, 2017. Assessment of Phenolic Profile of Turkish honeys. International Journal of Food Properties
7-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Karababa Erşan, 2017. Characterization of Turkish honeys regarding of physicochemical properties, and their adulteration analysis. Food Science and Technology (Campinas)
8-) Yılmaz Nigar, Üstündağ Yasemin, Kıvrak Şeyda, Kahvecioğlu Serdar, Çelik Hüseyin, Kıvrak İbrahim, Huysal Kağan, 2016. Serum indoleamine 2,3-dioxygenase and tryptophan and kynurenine ratio using the UPLC-MS/MS method in patients undergoing peritoneal dialysis, hemodialysis and kidney transplantation. Renal Failure
9-) Kıvrak Şeyda, 2016. Determination of B-group vitamins in Turkish honey using ultra-performance liquid chromatography with electrospray ionization coupled to tandem mass spectrometry. Journal of Liquid Chromatography Related Technologies
10-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2016. Bioactive Compounds, Chemical Composition, and Medicinal Value of the Giant Puffball, Calvatia gigantea (Higher Basidiomycetes), from Turkey. International Journal of Medicinal Mushrooms
11-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Karababa Erşan, 2016. Nutritional value, phenolic, vitamin and mineral contents of a fermented beverage from grapes of ’Merlot’ and ’Cabernet Sauvignon’. Mitteilungen Klosterneuburg
12-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2016. Development of a rapid method for the determination of antibiotic residues in honey using UPLC-ESI-MS/MS. Food Science and Technology (Campinas)
13-) Novruzlu Şahin, Özel Türkçü Ümmühani, Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Yüksel Erdem, Nuriye Gökçen Deniz, Bilgihan Ayşe, Bilgihan Mustafa Kamil, 2015. Can Riboflavin Penetrate Stroma Without Disrupting Integrity of Corneal Epithelium in Rabbits? Iontophoresis and Ultraperformance Liquid Chromatography with Electrospray Ionization Tandem Mass Spectrometry. Cornea
14-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2014. Free amino acid profiling in the giant puffball mushroom (Calvatia gigantea) using UPLC–MS/MS. Food Chemistry
15-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, Çetintaş Yunus, 2013. Phenolic Compounds of Pinus brutia Ten.: Chemical Investigation and Quantitative Analysis Using an Ultra-Performance Liquid Chromatography Tandem Mass Spectrometry with Electrospray Ionization Source. Records of Natural Products
16-) Öztürk Mehmet, Duru Mehmet Emin, Kıvrak Şeyda, Mercan Doğan Nazime, Türkoğlu Aziz, Özler Mehmet Ali, 2011. In vitro antioxidant, anticholinesterase and antimicrobial activity studies on three Agaricus species with fatty acid compositions and iron contents: A comparative study on the three most edible mushrooms. Food and Chemical Toxicology

(A-3) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararsı alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makale

1-) Çetinkaya Onur, Çiçek Hüseyin, Kıvrak Şeyda, Tel Çayan Gülsen, 2018. Boronic acid functionalized silica microparticles for isolation of flavonoids from Hypericum perforatum. Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry
2-) Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2018. Development and Validation of Modified QuEChERS Method Coupled with GC-MS/MS for 123 Pesticide Residues in Food. International Journal of Secondary Metabolite
3-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2017. Assessment of Volatile Oil Composition, Phenolics and Antioxidant Activity of Bay (Laurus nobilis) Leaf and Usage in Cosmetic Applications. International Journal of Secondary Metabolite
4-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2017. Determination of Phenolic Composition of Tilia Tomentosa Flowers Using UPLC-ESI-MS/MS. International Journal of Secondary Metabolite

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, 2014. Antioxidant Properties, Phenolic Profile and Nutritional Value for Sorbus umbellata Fruits from Turkey. Austin Journal of Nutrition and Food Sciences

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, 2018. Investigation of Chemical Composition and Nutritional Value of Truffle Mushroom (Tuber nitidum Vittad.). Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
2-) Kıvrak Şeyda, 2018. Myrtus communis L.: Characterisation of Essential Oil of Leaves and Fatty Acids of Seeds Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC/MSD). Süleyman Demirel University Journal of Natural and Applied Sciences
3-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, 2017. Pesticide Analysis and Method Validation with GC/MSD Instrument in Environmental Water Samples. Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Şen Huriye, Ekinci Bora, Kıvrak Şeyda, 2019. Sumak Bitkisinin Fonksiyonel ve Biyolojik Aktivitesi (Functional and Biological Activity of Sumac Plant). Ganud International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics
2-) Kıvrak Şeyda, 2010. Muğla Çam Balının Mikroskopik İncelenmesi ve Fizikokimyasal Özellikleri (Microscopic Examination and Physicochemical Characteristics of Honeydew Honey of Muğla). II. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi (2st International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress)
3-) Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2010. Balın Kalitesini Etkileyen Parametreler ve Şeker Şuruplarının Etkisi. II. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi (2st International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress)
4-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Harmandar Mansur, 2010. Total Polen Amount and Honeydew Element Analysis in Pine Honey (Çam balında toplam polen sayısı ve balçigi elementi analizi). II. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi (2st International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress)

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kıvrak Şeyda, Karababa Erşan, Kıvrak İbrahim, 2018. Assessment of Nutritional and Chemical Content of Tuber rufum by Chromatographic Systems. The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity
2-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, 2018. Determination of Chemical Content of Thyme Honey by HPLC, UPLC-ESI-MS/MS and Spectrophotometric Methods. The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity
3-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2017. Determination of Fipronil Residue in Chicken Egg Samples Using GC/MS. International Congress on Health and Environment (Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi)
4-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2017. Determination of The Chemical Content of Mount Ararat (Ağrı Dağı) Flower Honey Using UPLC-ESI-MS/MS. International Congress on Health and Environment (Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi)
5-) Göktürk Tolga, Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, 2017. Determination of Sun Protection Factor by Using UV-Visible Spectrophotometer and Fatty Acid Composition by Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry of Sesamum indicum Oil. III. International Turkish Congress on Molecular Spectroscopy
6-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2017. The Usage of Oils Obtained from Shell and Seeds of Citrus reticulata in Natural Cosmetic Formulations. I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants (I. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi)
7-) Kıvrak Şeyda, 2017. Assessment of Phenolic Content and Amino Acid Profile in Wild Edible Mushroom Trametes versicolor by UPLC-ESI-MS/MS. International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kıvrak İbrahim, Göktürk Tolga, Kıvrak Şeyda, 2018. Determination of Fatty Acid Composition and Antioxidant Capacity of Chia (Salvia hispanica L.) Seed Oil using GC/MS. The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity
2-) Kıvrak İbrahim, Karababa Erşan, Kıvrak Şeyda, 2018. Determination of Fatty Acids from Coconut Pulp and Water using GC/MS. The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity
3-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2018. Development of a Fast and Reliable Method for the Detection of Pesticide Residues in Bee-Bread Samples. The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity
4-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2018. Determination of Lemongrass (Cymbopogon citratus) Aroma Components by Headspace-GC/MS. The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity
5-) Kıvrak Şeyda, 2017. Determination of Fatty Acid Composition of two Wild Edible Opuntia Species (Opuntia robusta and Opuntia ficus-barbarica). International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species
6-) Daikh Amina, Segueni Nerimane, Mercan Doğan Nazime, Kıvrak Şeyda, Akkal Salah, Rhouati Salah, 2017. Comparative study of antibiofilm activity and chemical composition of algerian propolis. VIII International Scientific Agriculture Symposium
7-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2017. Analysis of Bay (Laurus nobilis) Leaf Volatile Oil by GC/MS and Its Usage in Cosmetic Applications. 1st. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants: Natural and Healthy Life
8-) Işık Ceyhun, Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, 2017. Determination of Chemical Composition of Petroselinum crispum L. Seed by GC/MSD. III. International Turkish Congress on Molecular Spectroscopy
9-) Göktürk Tolga, Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, 2017. Comparison of Extra Virgin Olive Oil (EVOO) and Hypericum perforatum Oil by Using ATR-FTIR Spectroscopy. III. International Turkish Congress on Molecular Spectroscopy
10-) Göktürk Tolga, Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, 2017. Investigation of Myrtus communis Leaf Essential Oil and Seed Fixed Oil Composition Using GC-MSD. 1st. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants: Natural and Healthy Life
11-) Göktürk Tolga, Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, 2017. Determination of Phenolic Composition of Tilia tomentosa Flowers Using UPLC UPLC-ESI-MS/MS. 1st. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants: Natural and Healthy Life
12-) Kıvrak İbrahim, Duru Mehmet Emin, Öztürk Mehmet, Kıvrak Şeyda, Türkoğlu Aziz, Harmandar Mansur, 2011. Antioxidant activity and total phenolic and flavonoid content of Tuber aestivum: an Edible medicinal mushrooms. The 6th International Medicinal Mushroom Conference

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, 2018. Assessment of Sun Protection Factor (SPF) of Propolis and Beeswax Extracts using Spectrophotometric Method (Propolis ve Balmumu Ekstraktlarının Güneş Koruma Faktörlerinin (SPF) Spektrofotometrik Olarak Belirlenmesi). 6th International Mugla Beekeeping Pine Honey Congress (6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi)
2-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, 2017. Analysis of Organochlorine Pesticides in Soil Samples by GC-MSD. II. International Conference on Civil and Environmental Engineering
3-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, 2017. Pesticide Analysis and Method Validation with GC-MSD Instrument in Environmental Water Samples. II. International Conference on Civil and Environmental Engineering
4-) Kıvrak Şeyda, 2015. Balın Az Bilinen İçeriği ve Besin Olarak Değeri. I. Ulusal Sağlık Bilimleri Sempozyumu
5-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2012. Phenolic Compounds of Propolis (Propolisin fenolik bileşikleri). 3nd International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kıvrak İbrahim, Harmandar Mansur, Kıvrak Şeyda, 2017. Tuber aestivum (syn. Tuber uncinatum) Mantarının Kimyasal Bileşiminin Headspace GC/MS, HPLC-DAD/RID ve UPLC-MS/MS Sistemleri ile Analizi. 15. Uluslararası Katılımlı Ulusal Spektroskopi Kongresi (15th National Congress on Spectroscopy with International Participation)
2-) Kıvrak Şeyda, 2017. Astragalus (Geven) Balı Kimyasal İçeriğinin HPLC-RID ve UPLC-MS/MS ile Belirlenmesi. 15. Uluslararası Katılımlı Ulusal Spektroskopi Kongresi (15th National Congress on Spectroscopy with International Participation)
3-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Karababa Erşan, 2015. CM-CRDS (Combustion Module Cavity Ring Down Spectroscopy) Cihazı Kullanılarak Balda C4 Şeker Tayini. 27. Ulusal Kimya Kongresi

(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Göktürk Tolga, Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, 2018. Investigation of Usage of Flower and Pine Honey for Cosmetic Cream Design (Çam Balı ve Çiçek Ballarının Kozmetik Krem Tasarımında Kullanılabilirliğinin Araştırılması). 6th International Mugla Beekeeping Pine Honey Congress (6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi)
2-) Kıvrak İbrahim, Kaya Ergun, Kıvrak Şeyda, 2017. Anadolu’ya Ait İki Salvia Türünün Uçucu Yağ, Amino asit ve Fenolik Bileşik İçeriğinin GC-MS ve UPLC-MS/MS ile Belirlenmesi. 15. Uluslararası Katılımlı Ulusal Spektroskopi Kongresi (15th. National Congress on Spectroscopy with International Participation)
3-) Kıvrak Şeyda, Göktürk Tolga, Karababa Erşan, 2017. Çay Olarak Kullanılan Punica granatum Çiçeklerinin Fenolik Bileşenlerinin ve Antioksidan Kapasitesinin Belirlenmesi. Uluslararası Katılımlı 15. Ulusal Spektroskopi Kongresi
4-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Harmandar Mansur, 2015. Determination of Amitraz Residues in some Bee Product used as Apitheraphy Products by UPLC-ESI-MS/MS (Apiterapi Ürünü Olarak Kullanılan Bazı Arı Ürünlerinde Amitraz Kalıntısının UPLC-ESI-MS/MS ile Belirlenmesi). Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu
5-) Çetintaş Ayşe, Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2015. Origanum onites L. Bitkisinden Elde Edilen Polenlerin UPLC-ESI-MS/MS ile Amino Asit Profillerinin Belirlenmesi. IVEK 2nd International Convention of Pharmaceuticals and Pharmacies
6-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2015. The Use of Free Amino Acids and Phenolic Profiles for Determination of the Origin and Originalities of Pine Honey (Çam Balının Orijin ve Orijinalitesinin Belirlenmesinde Serbest Amino Asit ve Fenolik Profillerinin Kullanılması). Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu
7-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2015. Erica manipuliflora Bitkisinden Elde Edilen Püren Balı ve Polenlerinin UPLC-ESI-MS/MS ile Fenolik Profillerinin Belirlenmesi. 27. Ulusal Kimya Kongresi
8-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2014. Salvia nydeggeri Hub.-Mor. Bitkisinin Uçucu Yağ Bileşiminin GC/MSD ile Belirlenmesi ve Kozmetik Amaçlı Uygulamaları. 4. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi - Kozmetik Ürünlerin Güvenliği
9-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2014. Kozmetik Ürünlerde Propolis Özütlerinin Kullanılabilirliğinin Araştırılması. 4. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi - Kozmetik Ürünlerin Güvenliği
10-) Uçkaya Fatih, Kıvrak Şeyda, Demir Nazan, Demir Yaşar, 2013. Yüksek Etkinliğe Sahip Kantaron Yağının Eldesi ve Saklama Koşullarının Optimize Edilmesi. 3. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi-Kozmetik Ürün ve Formül Tasarımı
11-) Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2013. Tuber aestivum ve Calvatia gigantea Mantarlarının Vitamin B ve C İçeriklerinin UPLC-MS/MS ile Belirlenmesi. I. İlaç Kimyası Üretimi, Teknolojisi, Standardizasyonu Kongresi
12-) Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2013. UPLC-MS/MS ile Yenilebilir Bazı Yabani Mantarların Fenolik Profillerinin Belirlenmesi. I. İlaç Kimyası Üretimi, Teknolojisi, Standardizasyonu Kongresi
13-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Harmandar Mansur, 2012. UPLC-MS/MS cihazı kullanılarak bal numunelerinde tetrasiklin ve sülfonamid gurubu antibiyotik kalıntılarının tayini. Uluslararası Katılımlı 26. Ulusal Kimya Kongresi
14-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Harmandar Mansur, 2012. Bazı gıdalarda pestisit kalıntı düzeyinin tespitinde, hızlı ve çoklu kalıntı analiz yöntemlerinin geliştirilmesi. Uluslararası Katılımlı 26. Ulusal Kimya Kongresi
15-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Harmandar Mansur, 2012. Headspace sampler GC/MSD kullanılarak Bal’da naftalin tayini. Uluslararası Katılımlı 26. Ulusal Kimya Kongresi
16-) Demir Yaşar, Uçkaya Fatih, Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Harmandar Mansur, Demir Nazan, 2012. Bazı kozmetik ürünlerin ağır metal ve fenolik madde içeriklerinin araştırılması. Uluslararası Katılımlı 26. Ulusal Kimya Kongresi
17-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Duru Mehmet Emin, Harmandar Mansur, 2011. Gıdalarda fungusit olarak kullanılan Dithiocarbamate Bileşiklerinin GC/MSD ile belirlenmesi ve validasyonu. Uluslararası Katılımlı 25. Ulusal Kimya Kongresi
18-) Kıvrak İbrahim, Kıvrak Şeyda, Duru Mehmet Emin, Harmandar Mansur, 2011. HPLC/DAD kullanılarak bal numunelerinde tetrasiklin kalıntı miktarlarının tayini.. Uluslararası Katılımlı 25. Ulusal Kimya Kongresi
19-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Duru Mehmet Emin, Harmandar Mansur, 2011. HPLC/DAD cihazı kullanarak bal numunelerinde 5-hydroxymethyl furfural (HMF)’in kantitatif tayini. Uluslararası Katılımlı 25. Ulusal Kimya Kongresi
20-) Kıvrak Şeyda, Kıvrak İbrahim, Duru Mehmet Emin, Harmandar Mansur, 2011. Bal numunelerinde streptomycin ve sulfonamide kalıntılarının HPLC/FLD ve pickering kullanılarak miktar tayinleri. Uluslararası Katılımlı 25. Ulusal Kimya Kongresi
21-) Kıvrak Şeyda, Öksüz Ayşegül, Bütün Vural, 2005. Polipirolün nano-ve mikro- boyuttaki polistiren ile kompozitlerinin hazırlanması ve özelliklerinin karşılaştırılması. XIX. Ulusal Kimya Kongresi

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Kıvrak Şeyda, Ünver Yılmaz Betül, 2023. Yeşil Ekonomide Güncel Eğilimler/SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENMENİN YAŞAMA DAHİL EDİLMESİ VE DİYET MODELLERİ. Yayın Evi: Nobel Bilimsel Editör Adı: VATANSEVER DEVİREN NURSEN, DURAN TARIK
2-) Kıvrak Şeyda, 2017. Honey Analysis/Analysis of Amino Acid and Phenolic Content in Honey by UPLC-ESI-MS/MS. Yayın Evi: InTechOpen Editör Adı: Vagner de Alencar Arnaut de Toledo

(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Ekiz Ece, Şen Huriye, Kıvrak Şeyda, 2021. SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME/SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME VE MANTARLAR. Yayın Evi: Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Editör Adı: KARABABA. ERŞAN

(D-10) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik

1-) Plos one. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Natural Product Research. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Natural Product Research. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Journal of Food Processing and Preservation. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Journal of Food Measurement and Characterization. 2021. Hakemlik Sayısı: 2
6-) Food Analytical Methods. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
7-) FOOD ANALYTICAL METHODS. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
8-) Journal of Food Processing and Preservation. 2020. Hakemlik Sayısı: 1
9-) NATURAL PRODUCT RESEARCH. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
10-) NATURAL PRODUCT RESEARCH. 2017. Hakemlik Sayısı: 1
11-) FOOD ANALYTICAL METHODS. 2017. Hakemlik Sayısı: 1
12-) FOOD ANALYTİCAL METHODS. 2017. Hakemlik Sayısı: 1
13-) NATURAL PRODUCT RESEARCH. 2016. Hakemlik Sayısı: 1
14-) CHEMISTRY AND BIODIVERSITY. 2016. Hakemlik Sayısı: 1

(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik

1-) INTERNAYIONAL JOURNAL OF SECONDARY METHABOLITES. 2021. Hakemlik Sayısı: 3
2-) International Journal of Secondary Metabolite. 2019. Hakemlik Sayısı: 1
3-) ASIAN JOURNAL OF RESEARCH IN BOTANY. 2019. Hakemlik Sayısı: 1
4-) ASIAN JOURNAL OF CHEMICAL SCIENCES. 2019. Hakemlik Sayısı: 1

(D-6) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde yardımcı editörlük/ alan editörlüğü ya da yayın kurulu üyeliği

1-) Editörlük Türü: Dergi. 2018. International Journal of Secondary Metabolite (IJSM).

(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Assessment of Phenolic Profile of Turkish honeys - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 6
2-) Free amino acid profiling in the giant puffball mushroom (Calvatia gigantea) using UPLC–MS/MS - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 7
3-) In vitro antioxidant, anticholinesterase and antimicrobial activity studies on three Agaricus species with fatty acid compositions and iron contents: A comparative study on the three most edible mushrooms - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 11
4-) Essential Oil Composition and Antioxidant Activities of Eight Cultivars of Lavender and Lavandin from western Anatolia - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 7
5-) Investigation of phenolic profiles and antioxidant activities of some Salvia species commonly grown in Southwest Anatolia using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) Phenolic Compounds of Pinus brutia Ten.: Chemical Investigation and Quantitative Analysis Using an Ultra-Performance Liquid Chromatography Tandem Mass Spectrometry with Electrospray Ionization Source - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Serum indoleamine 2,3-dioxygenase and tryptophan and kynurenine ratio using the UPLC-MS/MS method in patients undergoing peritoneal dialysis, hemodialysis and kidney transplantation - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
8-) Analytical Evaluation of Phenolic Compounds and Minerals of Opuntia robusta J.C. Wendl. and Opuntia ficus-barbarica A. Berger - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
9-) Assessment of Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Turkey Tail Medicinal Mushroom Trametes versicolor (Agaricomycetes) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
10-) Ultrasonic-assisted extraction method of phenolic compounds in Extra-Virgin Olive Oils (EVOOs) by Ultra Performance Liquid Chromatography–Tandem Mass Spectrometry (UPLC–MS/MS) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
11-) Characterization of Turkish honeys regarding of physicochemical properties, and their adulteration analysis - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
12-) Development of a rapid method for the determination of antibiotic residues in honey using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
13-) Determination of B-group vitamins in Turkish honey using ultra-performance liquid chromatography with electrospray ionization coupled to tandem mass spectrometry - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
14-) In vitro antioxidant, anticholinesterase and antimicrobial activity studies on three Agaricus species with fatty acid compositions and iron contents: A comparative study on the three most edible mushrooms - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 8
15-) Essential Oil Composition and Antioxidant Activities of Eight Cultivars of Lavender and Lavandin from western Anatolia - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 9
16-) Assessment of Phenolic Profile of Turkish honeys - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 4
17-) Characterization of Turkish honeys regarding of physicochemical properties, and their adulteration analysis - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
18-) Development of a rapid method for the determination of antibiotic residues in honey using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
19-) Free amino acid profiling in the giant puffball mushroom (Calvatia gigantea) using UPLC–MS/MS - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
20-) Determination of B-group vitamins in Turkish honey using ultra-performance liquid chromatography with electrospray ionization coupled to tandem mass spectrometry - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
21-) Analytical Evaluation of Phenolic Compounds and Minerals of Opuntia robusta J.C. Wendl. and Opuntia ficus-barbarica A. Berger - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
22-) Investigation of phenolic profiles and antioxidant activities of some Salvia species commonly grown in Southwest Anatolia using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
23-) Serum indoleamine 2,3-dioxygenase and tryptophan and kynurenine ratio using the UPLC-MS/MS method in patients undergoing peritoneal dialysis, hemodialysis and kidney transplantation - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
24-) Nutritional value, phenolic, vitamin and mineral contents of a fermented beverage from grapes of ’Merlot’ and ’Cabernet Sauvignon’ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
25-) In vitro antioxidant, anticholinesterase and antimicrobial activity studies on three Agaricus species with fatty acid compositions and iron contents: A comparative study on the three most edible mushrooms - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 12
26-) Assessment of Phenolic Profile of Turkish honeys - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 7
27-) Essential Oil Composition and Antioxidant Activities of Eight Cultivars of Lavender and Lavandin from western Anatolia - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 8
28-) Development of a rapid method for the determination of antibiotic residues in honey using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
29-) Characterization of Turkish honeys regarding of physicochemical properties, and their adulteration analysis - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
30-) Free amino acid profiling in the giant puffball mushroom (Calvatia gigantea) using UPLC–MS/MS - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
31-) Phenolic Compounds of Pinus brutia Ten.: Chemical Investigation and Quantitative Analysis Using an Ultra-Performance Liquid Chromatography Tandem Mass Spectrometry with Electrospray Ionization Source - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
32-) Determination of B-group vitamins in Turkish honey using ultra-performance liquid chromatography with electrospray ionization coupled to tandem mass spectrometry - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
33-) Serum indoleamine 2,3-dioxygenase and tryptophan and kynurenine ratio using the UPLC-MS/MS method in patients undergoing peritoneal dialysis, hemodialysis and kidney transplantation - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
34-) Ultrasonic-assisted extraction method of phenolic compounds in Extra-Virgin Olive Oils (EVOOs) by Ultra Performance Liquid Chromatography–Tandem Mass Spectrometry (UPLC–MS/MS) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
35-) Assessment of Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Turkey Tail Medicinal Mushroom Trametes versicolor (Agaricomycetes) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
36-) Investigation of phenolic profiles and antioxidant activities of some Salvia species commonly grown in Southwest Anatolia using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
37-) Bioactive Compounds, Chemical Composition, and Medicinal Value of the Giant Puffball, Calvatia gigantea (Higher Basidiomycetes), from Turkey - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
38-) In vitro antioxidant, anticholinesterase and antimicrobial activity studies on three Agaricus species with fatty acid compositions and iron contents: A comparative study on the three most edible mushrooms - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
39-) Assessment of Phenolic Profile of Turkish honeys - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 4
40-) Development of a rapid method for the determination of antibiotic residues in honey using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
41-) Essential Oil Composition and Antioxidant Activities of Eight Cultivars of Lavender and Lavandin from western Anatolia - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 9
42-) Characterization of Turkish honeys regarding of physicochemical properties, and their adulteration analysis - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 8
43-) Free amino acid profiling in the giant puffball mushroom (Calvatia gigantea) using UPLC–MS/MS - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 4
44-) Serum indoleamine 2,3-dioxygenase and tryptophan and kynurenine ratio using the UPLC-MS/MS method in patients undergoing peritoneal dialysis, hemodialysis and kidney transplantation - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
45-) Phenolic Compounds of Pinus brutia Ten.: Chemical Investigation and Quantitative Analysis Using an Ultra-Performance Liquid Chromatography Tandem Mass Spectrometry with Electrospray Ionization Source - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 4
46-) Analytical Evaluation of Phenolic Compounds and Minerals of Opuntia robusta J.C. Wendl. and Opuntia ficus-barbarica A. Berger - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
47-) Determination of B-group vitamins in Turkish honey using ultra-performance liquid chromatography with electrospray ionization coupled to tandem mass spectrometry - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
48-) Characterization of Turkish honeys regarding of physicochemical properties, and their adulteration analysis - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
49-) Development of a rapid method for the determination of antibiotic residues in honey using UPLC-ESI-MS/MS - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 4
50-) Essential Oil Composition and Antioxidant Activities of Eight Cultivars of Lavender and Lavandin from western Anatolia - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 5
51-) Free amino acid profiling in the giant puffball mushroom (Calvatia gigantea) using UPLC–MS/MS - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
52-) In vitro antioxidant, anticholinesterase and antimicrobial activity studies on three Agaricus species with fatty acid compositions and iron contents: A comparative study on the three most edible mushrooms - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 11
53-) Serum indoleamine 2,3-dioxygenase and tryptophan and kynurenine ratio using the UPLC-MS/MS method in patients undergoing peritoneal dialysis, hemodialysis and kidney transplantation - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
54-) Assessment of Phenolic Profile of Turkish honeys - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
55-) Assessment of Phenolic Profile of Turkish honeys - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 5

(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: DİYABET HASTALARI ve SAĞLIKLI BİREYLER İÇİN PROPOLİS ve ZEYTİN YAPRAĞI EKSTRAKTLARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ FONKSİYONEL UNLU MAMÜL GELİŞTİRİLMESİ. Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. DİYABET HASTALARI ve SAĞLIKLI BİREYLER İÇİN PROPOLİS ve ZEYTİN YAPRAĞI EKSTRAKTLARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ FONKSİYONEL UNLU MAMÜL GELİŞTİRİLMESİ. 2021--1

(G-6) TÜBİTAK 1002 veya 3001 kapsamında desteklenen ve tamamlanan projelerde görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Doğal ürünler kimyası. Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Türkiye ve Tunus ta Yaygın Olarak Yetişen Bazı Trüf Mantarlarının Antioksidan veAntikanser Aktiviteden Sorumlu Bileşiklerin İzolasyonları ve YapılarınınAydınlatılması. 2015-2017

(G-7) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) yürütücülük

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Tuber rufum Mantarının Besinsel İçeriğinin ICP-MS, GC-MS ve UPLC-ESI-MS/MS Sistemleri ile Belirlenmesi. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Tuber rufum Mantarının Besinsel İçeriğinin ICP-MS, GC-MS ve UPLC-ESI-MS/MS Sistemleri ile Belirlenmesi. 2017-2018
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Tuber mesentericum Mantarının İçeriği. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Tuber mesentericum Vittad. Mantarının Mineral, Yağ Asidi, Amino Asit ve Fenolik Bileşik İçeriğinin Kromatografik Sistemler Kullanılarak Belirlenmesi. 2017-2019

(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Ticari Potansiyeli Olan Trametes versicolor Mantarının Kimyasal Bileşimleri. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Ticari Potansiyeli Olan Trametes versicolor Mantarının Kimyasal Bileşimlerinin UPLC-ESI-MS/MS ile Analizi Antioksidan ve Antikolinesteraz Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi. 2016-2017
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Bazı Salvia Türlerinin Antioksidan Aktiviteden Sorumlu Fenolik Profillerinin UPLC ESI MS MS ile Belirlenmesi. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Güneybatı Anadolu’da Yaygın Olarak Yetişen Bazı Salvia Türlerinin Antioksidan Aktiviteden Sorumlu Fenolik Profillerinin UPLC-ESI-MS/MS ile Belirlenmesi. 2015-2016

(Ğ-2) Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül almak

1-) Kurum Adı: . En İyi Araştırma 3. lük Ödülü. 2014

Verdiği Dersler

BDB 2002 2023-2024 Bahar

Beslenme Biyokimyası II

BDB 2010 2023-2024 Bahar

Besin Kimyası ve Analizleri II

KİM 1808 2023-2024 Bahar

Organik Kimya

BDB 2001 2023-2024 Güz

Beslenme Biyokimyası I

BDB 2009 2023-2024 Güz

Besin Kimyası ve Analizleri I

KİM 1003 2023-2024 Güz

Temel Kimya

BDB 2002 2022-2023 Bahar

Beslenme Biyokimyası II

BDB 2010 2022-2023 Bahar

Besin Kimyası ve Analizleri II

BDB5501 2022-2023 Bahar

İleri Beslenme I

BDB5503 2022-2023 Bahar

İleri Beslenmede Besin Grupları

KİM 1808 2022-2023 Bahar

Organik Kimya

BDB 2001 2022-2023 Güz

Beslenme Biyokimyası I

BDB 2009 2022-2023 Güz

Besin Kimyası ve Analizleri I

BDB5506 2022-2023 Güz

İleri Beslenme Biyokimyası

KİM 1003 2022-2023 Güz

Temel Kimya