Personnel

 HACI AHMET ÇAKIR
Hacı Ahmet Çakır
@ E-mail
ahmetcakir@mu.edu.tr
Phone
0252 211 5048

Staff of

Place of Duty

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Regular Staff

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Education

Bachelor's Degree

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü 15.06.2012

Master's Degree

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Abd. 18.08.2015

Doctorate

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 07.08.2020

Academic Publishing

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Çakır Hacı Ahmet; Yıldız Buse, 2023. Intolerance of Uncertainty and Covid-19 Fear in Hotel Employee. ANASAY
2-) Kılıç Burhan, Çakır Hacı Ahmet, 2022. UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Gastronomik Deneyimsel Değer Bileşenlerinin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi. Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
3-) Akyüz Rümeysa, Çakır Hacı Ahmet, 2022. Aşçılık Öğrencilerin Turizm Sektöründe Çalışmaya Yönelik Tutumları ile Demografik Özelliklerinin Karşılaştırılması (Comparison to the Attitudes of Cookery Students towards Working in the Tourism Sector and their Demographic Characteristics). Journal of Tourism and Gastronomy Studies
4-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2021. OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE MUTFAK ERGONOMİSİ TUTUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
5-) Çakır Hacı Ahmet, Kılıç Burhan, 2020. Turistlerin Satın Alma Güdülerinin Klasik Tüketici Davranış Modelleri Kapsamında Değerlendirilmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Çakır Hacı Ahmet, Yıldız Buse, 2023. Comparison of Demographic Characteristics of Hotel Employee with Intolerance of Uncertainty and Covid-19 Fear’. 6th International CEO and Social Sciences Congress
2-) Bekar Aydan, Çakır Hacı Ahmet, 2022. KAHVE EVLERİNE İLİŞKİN MARKA BEĞENİLİRLİĞİ VE DAVRANIŞSAL NİYETE ETKİSİ: STARBUCKS ÖRNEĞİ. 6. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
3-) Çakır Hacı Ahmet, Akyüz Rümeysa, 2022. Aşçılık Öğrencilerinin Turizm Sektöründe Çalışmaya Yönelik Görüşleri. 5. International CEO (Communication, Economics, Organization) Social Sciences Congress
4-) Çakır Hacı Ahmet, Kılıç Burhan, 2021. UNESCO GASTRONOMİ ŞEHİRLERİNİ ZİYARET EDEN TURİSTLERİN DENEYİMSEL DEĞER ve DESTİNASYON İMAJI ALGILARININ SOSYO-DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. 5. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
5-) Çakır, H.A., Akbaba, A., 2013. Türkiye’nin Kutsal Yiyecekler ve İçecekler Açısından Turist Çekme Potansiyelinin İncelenmesi. International Conference on Religious Tourism and Tolerance

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Bekar, A., Çakır, H.A., Kılıç, B., 2016. Cittaslow Kentlerindeki Yerel Halkın Slow Food Akımı Hakkındaki Farkındalığı Akyaka Örneği. 1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi
2-) Çakır, H.A., Işık, S., 2016. OTEL MUTFAKLARININ ERGONOMİK AÇIDAN İNCELENMESİ: İŞGÖREN GÖRÜŞÜNE BAŞVURMA. Gastronomi Turizmi Kongresi
3-) Çakır, H.A., Bölükoğlu, İ., Çakır, A., 2015. MUTFAK PERSONELİNİN OHSAS 18001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNİ ALGILAMASINA YÖNELİK MANOVA ANALİZİ: TOKAT VE SİVAS ÖRNEĞİ. 16. Ulusal Turizm Kongresi

(C-1) Books published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Çakır Hacı Ahmet, 2017. OHSAS 18001 Kapsamında Otel Mutfaklarının Ergonomik Açıdan İncelenmesi. Yayın Evi: LAP LAMBERT Academic Publishing Editör Adı: Lüdmila Çeban

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2023. PROFESYONEL MUTFAK YÖNETİMİ İNOVATİF YAKLAŞIM/Mutfaklarda İş Güvenliği ve Ergonomik Çalışma Koşulları. Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Ülker Can
2-) Çakır Hacı Ahmet, 2022. TURİZM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ/Turizmde Alanyazın Taraması. Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Akbaba, Atilla; Lorcu, Fatma; Yılmaz Yazıcı, Senem
3-) Çakır Hacı Ahmet, Bekar Aydan, 2022. GEÇMIŞTEN GÜNÜMÜZE GASTRONOMININ İZLERI ARAŞTIRMALARA DAYALI KANITLAR/SAKİN ŞEHİR (CITTASLOW) AKYAKA’DA HALK YAVAŞ YEMEK (SLOW FOOD) AKIMI HAKKINDA NE BİLİYOR?. Yayın Evi: Eğitim Yayınevi Editör Adı: Osman Çulha
4-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2022. TURİZM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ/TURİZMDE ARAŞTIRMA İÇİN MADDİ KAYNAK BULMA (ÖRNEKLER İLE ANLATIM). Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Akbaba, Atilla; Lorcu, Fatma; Yılmaz Yazıcı, Senem
5-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2021. TURIZMDE GÜNCEL YAKLASIMLAR/GÜNCEL GASTRONOMİ EĞİLİMLERİ. Yayın Evi: Eğitim Yayınevi Editör Adı: GÜNDÜZ Cemil
6-) Çakır Hacı Ahmet, 2019. GÜNCEL TURİZM SORUNLARI/TURİZMİN YEREL HALK ÜZERİNDE YARATTIĞI SORUNLAR. Yayın Evi: Detay yayıncılık Editör Adı: Türker Ali, Türker Özaltın Gülay
7-) Çakır Hacı Ahmet, 2018. Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Füzyon Mutfak. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan

(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Çakır Hacı Ahmet, 2020. 21. YÜZYIL DEĞERLERİ/Kalite ve Verimlilik. Yayın Evi: Adıgüzel Eğitim Vakfı Yayınları Editör Adı: Ozan KA YA

(D-11) Referee in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI-Expanded, SSCI and AHCI

1-) Journal of Turkish Studies. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Aydın Gastronomy. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Uluslararası İnsan Çalışmaları Dergisİ. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
6-) ULUSLARARASI ANADOLU SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
7-) Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1

(E-2)

1-) UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Gastronomik Deneyimsel Değer Bileşenlerinin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-3)

1-) GÜNCEL TURİZM SORUNLARI/TURİZMİN YEREL HALK ÜZERİNDE YARATTIĞI SORUNLAR - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) Turistlerin Satın Alma Güdülerinin Klasik Tüketici Davranış Modelleri Kapsamında Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Intolerance of Uncertainty and Covid-19 Fear in Hotel Employee - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) PROFESYONEL MUTFAK YÖNETİMİ İNOVATİF YAKLAŞIM/Mutfaklarda İş Güvenliği ve Ergonomik Çalışma Koşulları - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1

(E-5)

1-) Turistlerin Satın Alma Güdülerinin Klasik Tüketici Davranış Modelleri Kapsamında Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Aşçılık Öğrencilerin Turizm Sektöründe Çalışmaya Yönelik Tutumları ile Demografik Özelliklerinin Karşılaştırılması (Comparison to the Attitudes of Cookery Students towards Working in the Tourism Sector and their Demographic Characteristics) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Gastronomik Deneyimsel Değer Bileşenlerinin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-6)

1-) OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE MUTFAK ERGONOMİSİ TUTUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-7)

1-) Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Füzyon Mutfak - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1

(G-4)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Otel çalışanlarının covid-19 korkusu ve belirsizliğe tahammülsüzlük ilişkisi. 2022-2023
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Aşçılık programında öğrenim gören öğrencilerin turizm sektöründe çalışmaya yönelik tutumları. 2022-2023

(I-10)

1-) Otellerde Sıfır Atık. Türkiye. . 2022
2-) Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali . Türkiye. . 2022
3-) Marmaris Tadım Günleri. Türkiye. . 2022
4-) Youth@Work: Connecting the Dots "Employability through European Solidarity Corps" Forum. Türkiye. . 2022

(I-14)

1-) TSH2514 Seminer. Türkiye. . 2023
2-) AŞÇ1904 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ. Türkiye. . 2023
3-) AŞÇ2011 SOĞUK MUTFAK. Türkiye. . 2022
4-) AŞÇ2513 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ. Türkiye. . 2022
5-) AŞÇ2510 MUTFAK ÇEŞİTLERİ. . . 2022
6-) TOİ2013 TURİZM EKONOMİSİ. Türkiye. . 2022
7-) TOİ1013 KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Türkiye. . 2021
8-) RTV1801 İLETİŞİM. Türkiye. . 2021
9-) AŞÇ2004 DÜNYA MUTFAKLARI. Türkiye. . 2021
10-) TOİ2521 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLER. Türkiye. . 2021

(I-15)

1-) Engelsiz Kampüs Birimi Danışmanı. Türkiye. . 2022
2-) Engelsiz Kampüs Birimi Danışmanı. Türkiye. . 2021

(I-5)

1-) 6th. International Communication, Economics, Organization and Social Sciences Congress. United States of America. . 2023

(I-6)

1-) Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitimi Veren Okullardaki Uygulama Eğitimleri Çalıştayı. Türkiye. . 2018

(I-8)

1-) 21. YY. Değerleri Sempozyumu. Türkiye. . 2020

(I-9)

1-) Staj Komisyonu. Türkiye. . 2022

Courses

AŞÇ2004 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

DÜNYA MUTFAKLARI

AŞÇ2005 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUTFAK ÜRÜNLERİ

AŞÇ2011 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2510 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ2513 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

AŞÇ2532 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

RTV1801 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

İLETİŞİM

AKD2000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1904 2023-2024 Bahar

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ**

AŞÇ2004 2023-2024 Bahar

DÜNYA MUTFAKLARI

AŞÇ2510 2023-2024 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ2532 2023-2024 Bahar

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

TSH2514 2023-2024 Bahar

SEMİNER

AKD2000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2005 2023-2024 Güz

MUTFAK ÜRÜNLERİ

AŞÇ2011 2023-2024 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2513 2023-2024 Güz

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

TOİ2013 2023-2024 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2521 2023-2024 Güz

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ**

AKD1000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1012 2022-2023 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1904 2022-2023 Bahar

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ**

AŞÇ2004 2022-2023 Bahar

DÜNYA MUTFAKLARI

AŞÇ2510 2022-2023 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

TSH2514 2022-2023 Bahar

SEMİNER

AKD1000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2005 2022-2023 Güz

MUTFAK ÜRÜNLERİ

AŞÇ2011 2022-2023 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2513 2022-2023 Güz

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

RTV1801 2022-2023 Güz

İLETİŞİM

TOİ2013 2022-2023 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2521 2022-2023 Güz

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ**