Personnel

 AYŞE SENA ENGİN
Ayşe Sena Engin
@ E-mail
aysesenaaydin@mu.edu.tr
Phone
0252 211 2249 , 0252 211 5131

Staff of

Place of Duty

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü / Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi Programı

Regular Staff

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü / Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi Programı

Education

Bachelor's Degree

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi işletme 01.08.2014
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 18.06.2013

Master's Degree

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 23.12.2015

Doctorate

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 07.07.2022

Academic Publishing

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Engin Ayşe Sena, Kuşçu Alper, 2023. The Effect of Different Drying Processes on Some Nutritional and Quality Criteria in Tomato Powder . Gaziosmanpasa Journal of Scientific Research
2-) Kaymakcı Güliz, Duran Volkan, Engin Ayşe Sena, 2021. Organik Gıda Boyası Üreterek Periyodik Tablo Oluşturalım Etkinliğiyle Özel Yetenekli Öğrencilerin Akıl Yürütme Stillerinin İncelenmesi. Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

(A-7)

1-) Engin Ayşe Sena, Ceylan Özgür, Duru Mehmet Emin, 2022. The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Engin Ayşe Sena, Karayel İncili Gamze, Ceylan Özgür, Kılınç Şahin Songül, 2023. COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESEL ÜRÜNLERİN GASTRONOMI ALANINDA DEĞERLENDİRİLMESİ: MUĞLA GÖCE TARHANASI ÖRNEĞİ. EGE 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES
2-) Kılınç Şahin Songül, Ceylan Özgür, Karayel İncili Gamze, Engin Ayşe Sena, 2023. ANTİK KENT DATÇA’TA BADEM KAHVE KÜLTÜRÜ. EGE 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES

(B-2)

1-) Engin Ayşe Sena, Ceylan Özgür, Duru Mehmet Emin, 2022. Ayçiçeği Balında Paketleme Prosesi ve Saklama Koşullarının Mikrobiyal Aktivite ve Raf Ömrüne Etkisi. 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi

(B-3)

1-) Kılınç Şahin Songül, Engin Ayşe Sena, 2022. Rafine Şeker Yerine Balın Kullanıldığı Sağlıklı Kekler, Gerçekten Sağlıklı mı?. 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
2-) Engin Ayşe Sena, Duru Mehmet Emin, 2022. Paketleme ve Depolama Koşullarının Ayçiçek Balının Raf Ömrüne Etkisi. 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Karayel İncili Gamze, Kılınç Şahin Songül, Ceylan Özgür, Engin Ayşe Sena, 2022. Unutulan Geleneksel Lezzetlerin Gastronomi Turizmine Kazandırılması: Muğla Hardımya Örneği. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU
2-) Engin Ayşe Sena, Ceylan Özgür, Kılınç Şahin Songül, Karayel İncili Gamze, 2022. Geleneksel ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Çiğirdik. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU

(B-5)

1-) Aydın Ayşe Sena, Duru Mehmet Emin, Ceylan Özgür, 2021. Ayçiçek ve Geven ballarının Paketleme ve Depolama Koşullarının balın kimyasal bileşenlerine ve biyolojik aktivitelerine etkisi. XIII. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA E-SEMPOZYUMU

(B-6)

1-) Küçükaydın Selçuk, Tel Çayan Gülsen, Aydın Ayşe Sena, Duru Mehmet Emin, 2016. Tyhmus Carensis'in Fenolik Profilleri ve Radikal Giderim Aktivitelerinin Belirlenmesi. 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi/ Süleyman Demirel Üniversitesi

(C-1) Books published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Kaymakcı Güliz, Engin Ayşe Sena, 2023. Olağan Gelişim Gösteren ve Göstermeyen Okul Çağı Çocuklarının Beslenme ve Gıda Yönelimleri/. Yayın Evi: EFE AKADEMİ Editör Adı: EFE AKADEMİ

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Kaymakcı Güliz, Engin Ayşe Sena, Demirci Abdullah, 2022. EDUCATIONAL SCIENCES Theory, Current Researches and New Trends 5/DETERMINING THE KNOWLEDGE LEVEL & ATTITUDES OF BİLSEM (SCIENCE & ART CENTRE) STUDENTS ON HEALTHY NUTRITION AND FOOD BIOTECHNOLOGIES. Yayın Evi: IVPE Editör Adı: Assoc. Prof. Dr. Harun ŞAHİN

(E-1)

1-) The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-2)

1-) The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) The Effect of Different Drying Processes on Some Nutritional and Quality Criteria in Tomato Powder - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(G-3)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Ayvanın Tepsili Kurutma, Mikrodalga ve Mikrodalga Destekli Tepsili Kurutma Sonrası Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması. 2012-2013

Courses

GAP2012 2023-2024 Bahar

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2014 2023-2024 Bahar

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2016 2023-2024 Bahar

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2009 2023-2024 Güz

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2011 2023-2024 Güz

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2013 2023-2024 Güz

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2012 2022-2023 Bahar

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2014 2022-2023 Bahar

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2016 2022-2023 Bahar

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP1015 2022-2023 Güz

BESLENME İLKELERİ

GAP2009 2022-2023 Güz

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2011 2022-2023 Güz

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2013 2022-2023 Güz

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I