Personnel

Araştırma Görevlisi DOĞAN ÇAPRAK
Araştırma Görevlisi
Doğan Çaprak
@ E-mail
dogancaprak@mu.edu.tr
Phone
0252 211 5695

Staff of

Place of Duty

Fethiye İşletme Fakültesi / Turizm İşletmeciliği Bölümü / Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı

Regular Staff

Fethiye İşletme Fakültesi / Turizm İşletmeciliği Bölümü / Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı

Education

Bachelor's Degree

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği 21.06.2013

Master's Degree

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Abd 08.05.2019

Doctorate

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Abd Devam Ediyor

Academic Publishing

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Gülduran Çağla Aslı, Çaprak Doğan, Gürdoğan Arzu, 2020. Turizm İşletmeciliği Alanında Lisansüstü Eğitim Alan Öğrencilerin KültürlerarasıDuyarlılık Düzeyinin Değerlendirilmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma. Journal of Recreation and Tourism Research
2-) Boğan Erhan, Çaprak Doğan, 2020. Otel Çalışanlarının Farklı Yönetim Seviyelerine İlişkin Güven Duygularının Sadakat Üzerine Etkisi: Fethiye Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
3-) Çaprak Doğan, Uçma Uysal Tuğba, 2019. Örgüt İçi İletişimde Finansal Verilerin Kullanımlarının Belirlenmesi: Otel İşletmeleri Örneği. International Journal of Contemporary Tourism Research
4-) İnanır Ali, Uslu Abdullah, Çaprak Doğan, 2019. Sakin Şehir ve Kırsal Turizm: Eğirdir İlçesi’nde Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
5-) Kutukız Doğan, Uslu Abdullah, Çaprak Doğan, 2017. FETHİYE DESTİNASYONUNA GELEN TURİSTLERİN KÜLTÜREL MİRAS DESTİNASYONUNA YÖNELİK ALGILARININ BELİRLENMESİ: KAYAKÖY ÖRNEĞİ. The Journal of Academic Social Sciences

(A-7)

1-) Çaprak Doğan, Yalçınkaya Akdemir Pınar, Akıncı Burçak, Çeken Hüseyin, 2023. Kırsal Turizm Kapsamında Aromatik Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Fethiye İncirköy Örneği. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Çaprak Doğan, Arıkan Saltık Işıl, 2023. SEARCHING FOR THE QUALIFIED EMPLOYEES IN TOURISM: AN EVALUATION OF RECRUITMENT DAYS. Avrasya 7th International Conference on Social Sciences
2-) Arıkan Saltık Işıl, Çaprak Doğan, 2023. Perceptions of Hospitality Employees towards Accesible Tourism: A Metaphor Analysis. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF NEW GENERATIONS AND NEW TRENDS IN TOURISM
3-) Uslu Abdullah, Çaprak Doğan, Kutukız Doğan, 2019. Kültürel Miras Alanının Turizm Amaçlı Kullanılmasına Yönelik Yerel Halkın Tutum ve Algılarının Belirlenmesi: Kayaköy Örneği. VIII. National III. International Rural Tourism and Development Congress

(B-2)

1-) Keskim Zümrüt Ahsen, Küçükali İrem, Çaprak Doğan, 2023. COVİD-19 SÜRECİNDE TURİZMDEKİ KALİFİYE İŞ GÜCÜNÜN ÖNEMİNE İLİŞKİN FETHİYE’DEKİ TURİZM PAYDAŞLARIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ. V. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Çaprak Doğan, Misir İbrahim, Çeken Hüseyin, 2023. OTEL İŞLETMELERİ ÇALIŞANLARININ FİNANSAL OKURYAZARLIK DÜZEYİNİN BELİRLENMESİ: FETHİYE ÜZERİNDE ALAN ARAŞTIRMASI. V. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
3-) Çaprak Doğan, Ayazlar Gökhan, 2023. LİSANS DÜZEYİ TURİZM EĞİTİMİNİN SWOT ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ: FETHİYE ÖRNEĞİ. V. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
4-) Gülduran Çağla Aslı, Çaprak Doğan, Gürdoğan Arzu, 2020. Turizm İşletmeciliği Alanında Lisansüstü Eğitim Alan Öğrencilerin Kültürlerarası Duyarlılık Düzeyinin Değerlendirilmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma. IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi
5-) İnanır Ali, Uslu Abdullah, Çaprak Doğan, 2019. Kırsal Turizm Kaynakları Bakımından Zengin Sakin Şehir Eğirdir’i Ziyaret Eden Turist Yorumlarının İçerik Analizi Yöntemiyle İncelenmesi. VIII National III. International Rural Tourism and Development Congress
6-) Uslu Abdullah, Kutukız Doğan, Çaprak Doğan, 2018. European Rural Destination of Excellence: Durbuy Sample. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENTCONGRESS
7-) Çaprak Doğan, Kutukız Doğan, Uslu Abdullah, 2018. Agro-Tourism and Voluntary Accommodation in Ecological Farms: Case Of Tangala Goat Farm. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENTCONGRESS
8-) Kutukız Doğan, Uslu Abdullah, Çaprak Doğan, 2017. Fethiye Destinasyonuna Gelen Turistlerin Kültürel Miras Destinasyonuna Yönelik Algılarının Belirlenmesi: Kayaköy Örneği. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Yalçınkaya Akdemir Pınar, Akıncı Burçak, Çaprak Doğan, Çeken Hüseyin, 2023. LİKYA YOLU KÜLTÜR ROTASININ ZİYARETÇİ YORUMLARININ İNCELENMESİ: TRIPADVISOR ÖRNEĞİ. 23. ULUSAL TURİZM KONGRESİ
2-) Çaprak Doğan, Yalçınkaya Akdemir Pınar, Çeken Hüseyin, Akıncı Ekiztepe Burçak, 2022. Kırsal Turizm Kapsamında Aromatik Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Fethiye İncirköy Örneği. 22. Ulusal Turizm Kongresi

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Çaprak Doğan, 2023. Her Yönüyle Turizm Araştırmaları-2/ÖRGÜTSEL GÜVEN. Yayın Evi: Çizgi Kitabevi Yayınları Editör Adı: ALTUNÖZ, Özlem ve KARAÇAR, Ercan
2-) Çaprak Doğan, 2023. Her Yönüyle Turizm Araştırmaları - 2/ÖRGÜTSEL SESSİZLİK. Yayın Evi: Çizgi Kitabevi Yayınları Editör Adı: ALTUNÖZ, Özlem ve KARAÇAR, Ercan
3-) Çaprak Doğan, Ayazlar Gökhan, 2021. Turizm, Toplum, Kültür/Klasik Tüketim Normlarına Karşı Alternatif: Paylaşım Ekonomisi ve Turizm. Yayın Evi: Nobel Editör Adı: Işıl Arıkan Saltık

(D-12) Referee in other refereed science, art and vocational journals

1-) Journal of Multidisciplinary Academic Tourism (JOMAT). 2022. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi. 2022. Hakemlik Sayısı: 1

(E-2)

1-) Sakin Şehir ve Kırsal Turizm: Eğirdir İlçesi’nde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Sakin Şehir ve Kırsal Turizm: Eğirdir İlçesi’nde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
3-) Turizm İşletmeciliği Alanında Lisansüstü Eğitim Alan Öğrencilerin KültürlerarasıDuyarlılık Düzeyinin Değerlendirilmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
4-) Turizm, Toplum, Kültür/Klasik Tüketim Normlarına Karşı Alternatif: Paylaşım Ekonomisi ve Turizm - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
5-) Turizm İşletmeciliği Alanında Lisansüstü Eğitim Alan Öğrencilerin KültürlerarasıDuyarlılık Düzeyinin Değerlendirilmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
6-) Sakin Şehir ve Kırsal Turizm: Eğirdir İlçesi’nde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
7-) Sakin Şehir ve Kırsal Turizm: Eğirdir İlçesi’nde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
8-) Sakin Şehir ve Kırsal Turizm: Eğirdir İlçesi’nde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-6)

1-) Sakin Şehir ve Kırsal Turizm: Eğirdir İlçesi’nde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
2-) FETHİYE DESTİNASYONUNA GELEN TURİSTLERİN KÜLTÜREL MİRAS DESTİNASYONUNA YÖNELİK ALGILARININ BELİRLENMESİ: KAYAKÖY ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
3-) FETHİYE DESTİNASYONUNA GELEN TURİSTLERİN KÜLTÜREL MİRAS DESTİNASYONUNA YÖNELİK ALGILARININ BELİRLENMESİ: KAYAKÖY ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(G-4)

1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Ekolojik Çiftliklerin Covid-19 Pandemisi Sonrası Çalısma Pratikleri ve Etkilerinin Tespiti. 2022-2023
2-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Covid 19 Süresinde Turizmdeki Kalifiye Is Gücünün Baska Sektörlere Geçisi ve Turizm Sektöründe Tutma Hakkında Çesitli Paydasların Görüs ve Önerileri. 2022-2023
3-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Turizm Öğrencilerin Finansal Okuryazarlık Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Alan Araştırması. 2022-2023
4-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Gastronomi Turizmi Kapsamında Fethiye İlçesinin Yöresel Mutfağının Unutulmaya Yüz Tutmuş Tatlarının Değerlendirilmesi . 2022-2023