Personnel

Lecturer ERHAN İŞLEK
Lecturer
Erhan İşlek
@ E-mail
erhanislek@mu.edu.tr
Phone
0252 211 5492

Staff of

Place of Duty

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Regular Staff

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Education

Bachelor's Degree

Balıkesir Üniversitesi - Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu - Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Pr. (1996 - 2000)

Master's Degree

Sakarya Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü - İşletme (yl) (tezli) (2000 - 2003)

Academic Publishing

(A-3)

1-) Bayat Gülşen, İşlek Erhan, 2019. Türk Mutfağı Kapsamında Yöresel Mutfağının Yöre Halkı Tarafından Durumunun Tespit Edilmesi : Iğdır İli Örneği. Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi
2-) Sharıpkhan Lyena, İşlek Erhan, 2019. Milli Kültürümüzün Değerli Bir Parçası Olan Keçeel Sanatlarının İhtiyaç ve Talebinin Araştırılması. Avrasya Bilimler AkademisiAvrasya Eğitim ve Literatür Dergisi

(A-3-Eski) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Akyurt Kurnaz Hande, İşlek Erhan, 2018. Profesyonel Turist Rehberlerinin Marmaris Kırsal Turizm Potansiyeli Hakkında Görüşleri. ınternational journal of social and economic sciences
2-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından Kullanımının Değerlendirilmesi: Marmaris Örneği. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi
3-) Baysal Kadir, Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin Gastronomik Ürün Olarak Kullanılması:Bozdoğan Pideleri Örneği. Journal of Social And Humanities Sciences Research (JSHSR)
4-) Kılınç Şahin Songül, Baysal Kadir, İşlek Erhan, 2018. Geçmişten Günümüze Üzüm Suyunun Yerel Lezzetlere Dönüşümü: Gaziantep Örneği. Journal of Social and Humanities Seciences Research
5-) Türker Burcu, İşlek Erhan, Oktay Kutay, 2018. Sürdürülebilir Turizmde Başarı Faktörleri ve Küçük Turizm İşletmelerine Yönelik Bir Model Önerisi. International Journal of Social Humanities Sciences Research
6-) Alsahıleen Arhaıam Mohamed, Oktay Kutay, İşlek Erhan, 2018. Sales Activities in Hotel Operations An Empirical Research on Antalya Hotels. International Journal of Social Humanities Sciences Research
7-) Baysal Kadir, Kara Ergün, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, 2017. Bozdoğan Arapapıştı Kanyonunun Eko Turizm Açısından Swot Analizi İle Değerlendirilmesi. Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi
8-) Ayaz Nermin, Üstgörül Yunus Emre, İşlek Erhan, Baysal Kadir, 2017. ANADOLU KÜLTÜR ROTALARINA ÖNERİ: MİTOLOJİ ROTALARI. Eurasia Academy Of Sciences Social Science Journal

(A-5-Eski) Articles published in Refereed National Journals

1-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
2-) Oktay Kutay, İşlek Erhan, Uğur Yaşar, 2016. Kastamonu da Doğa Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
3-) Tanrıverdi Haluk, Demirkol Şehnaz, İşlek Erhan, 2001. Dört ve Beş Yıldızlı Otel işletmelerinde çalışan personelin psikolojik sorun ve şikayetleri. Ticaret ve Turizm Eğitim fakültesi Dergisi

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Kılınç Şahin Songül, İşlek Erhan, Bingöl Zekeriya, 2018. GAZİANTEP MUTFAK KÜLTÜRÜNDE YER ALAN KLASİK LEZZETLERDEN ÖRNEKLER. II. ULUSLARARASITURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ-ŞANLIURFA
2-) Kılınç Songül, İşlek Erhan, 2018. GENÇLERDE OBEZITENIN ÖNLENMESINDE VESAĞLIKLI YAŞAMIN DESTEKLENMESINDE AKDENIZ DIYETININ ROLÜ. III. ULUSLARARASIGENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
3-) Akbaş Saim, Avcı Muharrem, Oktay Kutay, İşlek Erhan, 2017. Turizm Fakülteleri Çerçeve Programlarına Helâl Turizm Dersinin Eklenmesi ve Bir İçerik Önerisi. 1. Uluslararası Helâl Turizm Kongresi
4-) Oktay, K., Paçacıoğulları, M., İşlek, E., 2016. Kastamonu’da Gençlik Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi. Uluslararası Gençlik Araştırma Kongresi
5-) Oktay Kutay, Paçacıoğlu Miraç, İşlek Erhan, 2016. Kastamonu da Gençlik Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi. Uluslararası Gençlik Araştırma Kongresi

(B-2)

1-) Avcı Muharrem, Oktay Kutay, İşlek Erhan, 2019. Helal Konseptli Otellerde İnsan Kaynakları Uygulamaları Üzerine Bir İnceleme. 2. International Halal Tourism Congress
2-) Kılınç Şahin Songül, İşlek Erhan, 2019. Gaziantep`de Çoçuğun İlkleri Kültüründe Yer Alan Köstek Kırma ve Hedik Uygulamaları . 3.Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
3-) Türk Zehra, İşlek Erhan, 2018. Üniversite Öğrencilerinin Gençlik Turizmine İlişkin Algılarının Ölçülmesi: Marmaris TurizmMeslek Yüksekokulu Örneği. 3.Gençlik Araştırmalar Kongresi
4-) Türk Zehra, İşlek Erhan, 2018. Gençlik ve Sosyal Medya. 3.Uluslararası Gençlik Kongresi
5-) Akyurt Kurnaz Hande, İşlek Erhan, 2018. ProfesyonelTuristRehberlerininMarmarisKırsalTurizmPotansiyeli Hakkında Görüşleri. 7. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi ve 2. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Kongremizde
6-) Kılınç Songül, İşlek Erhan, 2018. AgroturizmeOlanTalepteZeytin ÇiftliklerininÖnemi: DatçaOlive Farm Örneği. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENT CONGRESS
7-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından KullanımınınDeğerlendirilmesi: Marmaris Örneği. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENT CONGRESS
8-) Akyurt Kurnaz Hande, Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2017. Ön Lisans Turizm Rehberliği Eğitimi Alan ÖğrencilerinGeleceğe ait düGüncelerini belirlenmesi: Marmaris TMYOÖrneği. II. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
9-) Baysal Kadir, Karadağ Ümit, İşlek Erhan, 2017. Marmaris‘e Ait Yöresel Yemeklerin Gastronomi Turizm Açısından Değerlendirilmesi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
10-) Ayaz Nermin, Üstgörül Yunus Emre, İşlek Erhan, 2017. Klasik Yunan Mitolojisindeki Söylencelerin Anadolu Kültür Turizmindeki Yeri. International Tourism and Cultural Heritage Congress
11-) Değişgel Sedat, İşlek Erhan, 2017. Azerbaycan ve Türkiye Mutfak Kültürleri Arasında Bir Karşılaştırma. I. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
12-) Kara Ergün, Baysal Kadir, İşlek Erhan, Kaya Attila, 2017. Üniversite Öğrencilerinin Konaklama Tercihleri: Marmaris Örneği. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
13-) Kara Ergün, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, Demircan Şeyhmus, 2017. Selimiye Köyü’nde Turizmin Etkileri Üzerine Genç İşletmecilerin Turizm Algısı. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi

(B-3)

1-) Baysal Kadir, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, 2017. Yöresel Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Marmaris Çam Balı ve Arı Ürünleri (POSTER). I. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Oktay, K., İşlek, E., Ergin, E., 2016. Kastamonu İlinde Turizmi Tanıtma Stratejileri Üzerine Bir Araştırma. 17. Ulusal Turizm Kongresi
2-) Oktay Kutay, İşlek Erhan, Ergin Emre, 2016. Kastamonu İlinde Turizmi Tanıtma Stratejileri Üzerine Bir Araştırma. 17. Ulusal Turizm Kongresi

(B-5)

1-) Baysal Kadir, Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin GastronomikÜrün Olarak Kullanılması:Bozdoğan Pideleri Örneği. Gastronomi Zirvesi Gastronomi Kongresi
2-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali. Gastronomi Zirvesi Gastronomi Kongresi

(D-6) Editörlükler

1-) Editörlük Türü: Dergi. 2019. Eurasian Education Literature Journal.

(E-2)

1-) Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından Kullanımının Değerlendirilmesi: Marmaris Örneği - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
2-) Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
3-) Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından Kullanımının Değerlendirilmesi: Marmaris Örneği - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(S-2) Karma sanat etkinliklerine katılma.*(sergi, proje, uygulama,

1-) SERGİLER/Üniversitelerin düzenlediği sergiler /. 2017. Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarından Oluşan Karma Sergisi
2-) SERGİLER/Üniversitelerin düzenlediği sergiler /. 2017. Yaşanmış Kültürel Varlıklarından Oluşan Karma Sergisi
3-) SERGİLER/Kamu Kuruluşlarınca düzenlenen sergiler /. 2017. Kültürel Yansımalar Temalı Karma Sergisi
4-) SERGİLER/Sempozyuma katılım . 2016. Gastronomi Turizmi Kongresi

Courses

AŞÇ1517 2025-2026 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ1901 2025-2026 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ2505 2025-2026 Güz

TÜRK MUTFAĞI

AŞÇ2519 2025-2026 Güz

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2511 2025-2026 Güz

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MAALİYET KONTROLÜ

TOİ1907 2025-2026 Güz

GENEL TURİZM

AKD1000 2024-2025 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2024-2025 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2024-2025 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1902 2024-2025 Bahar

TEMEL MUTFAK BİLGİSİ**

AŞÇ2510 2024-2025 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AKD1000 2024-2025 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1517 2024-2025 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ1901 2024-2025 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ2503 2024-2025 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2505 2024-2025 Güz

TÜRK MUTFAĞI

AŞÇ2519 2024-2025 Güz

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2511 2024-2025 Güz

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MAALİYET KONTROLÜ

TOİ1907 2024-2025 Güz

GENEL TURİZM

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2023-2024 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1902 2023-2024 Bahar

TEMEL MUTFAK BİLGİSİ**

AŞÇ2510 2023-2024 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ2512 2023-2024 Bahar

GIDA ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2023-2024 Güz

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2023-2024 Güz

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1517 2023-2024 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ1901 2023-2024 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ2503 2023-2024 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2505 2023-2024 Güz

TÜRK MUTFAĞI

AŞÇ2519 2023-2024 Güz

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2511 2023-2024 Güz

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MAALİYET KONTROLÜ