Personnel

Lecturer ESRA CESUR
Lecturer
Esra Cesur
@ E-mail
esracesur@mu.edu.tr
Phone

Staff of

Place of Duty

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Regular Staff

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Education

Bachelor's Degree

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği 2015

Master's Degree

Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 2017

Doctorate

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Devam Ediyor

Academic Publishing

(A-3)

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2023. Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarından Efsanelerin Turizmde Kullanımı: Marmaris Kızkumu Efsanesi. The Journal of Social Sciences

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Cesur Esra, Avcıkurt Cevdet, 2018. Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi (IJSES)
2-) Şahin Seda, Cesur Esra, 2016. Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları. Journal of International Social Research

(A-7)

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2021. Trabzon Yerel Halkının Turizm Algısında Turist Profilinin Rolü: Arap Turist Profili. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Cesur Esra, Özer Çağla, Çeken Hüseyin, 2021. Alternatif Turizm Kapsamında Aromatik Turizm ve Gelişimi. Abant Sosyal Bilimler Dergisi

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2022. Su Sporları Turizminin Sürdürülebilirliğinde Mavi Ekonomi Yaklaşımı. IV. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Cesur Esra, Avcıkurt Cevdet, 2019. Gastronomi Turizmi Kapsamında Doğu Karadeniz Yerel Yiyeceklerinin Tanınma ve Deneyimlenme Durumları Üzerine Bir Araştırma. IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi

(B-2)

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2022. Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarından Efsanelerin Turizmde Kullanımı: Marmaris Kızkumu Efsanesi. IV. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Cesur Esra, Avcıkurt Cevdet, 2018. Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri:Doğu Karadeniz Mutfağı. 7. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi / 2. International Rural Tourism and Development Congress

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2021. Trabzon Yerel Halkının Turizm Algısında Turist Profilinin Rolü: Arap Turist Profili. 21. Ulusal 5. Uluslararası Turizm Kongresi

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Cesur Esra, 2023. TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI IV/Sürdürülebilir Destinasyon Geliştirmede Yeşil Girişimcilik. Yayın Evi: Paradigma Akademi Editör Adı: ÜNAL Aydın, ÇELEN Onur, KARAÇAR Ercan, ÇİLESİZ Emre
2-) Cesur Esra, 2021. Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism. Yayın Evi: St. Kliment Ohridski University Press Editör Adı: KRYSTEV Vilian, ÇELIK UĞUZ Sabriye, EFE Recep, KAPLUHAN Erol

(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Cesur Esra, 2021. Turizm, Toplum, Kültür/Bacasız Sanayide Yeşil Filtre: Sürdürülebilir Destinasyon Geliştirme. Yayın Evi: NOBEL Editör Adı: ARIKAN SALTIK Işıl

(E-1)

1-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-2)

1-) Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) Alternatif Turizm Kapsamında Aromatik Turizm ve Gelişimi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-7)

1-) Alternatif Turizm Kapsamında Aromatik Turizm ve Gelişimi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 6
2-) Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Turizm, Toplum, Kültür/Bacasız Sanayide Yeşil Filtre: Sürdürülebilir Destinasyon Geliştirme - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
5-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

Courses

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2532 2023-2024 Bahar

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2510 2023-2024 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

TOİ2020 2023-2024 Bahar

GİRİŞİMCİLİK

TOİ2532 2023-2024 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM**

TOİ2906 2023-2024 Bahar

GİRİŞİMCİLİK

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

PZR2829 2023-2024 Güz

TURİZM PAZARLAMASI

TOİ1013 2023-2024 Güz

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TOİ2013 2023-2024 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2513 2023-2024 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI**

TOİ2513 2023-2024 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

AKD1000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2532 2022-2023 Bahar

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2510 2022-2023 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

TOİ2020 2022-2023 Bahar

GİRİŞİMCİLİK

TOİ2532 2022-2023 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM**

TRP1030 2022-2023 Bahar

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

AKD1000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

TAP2503 2022-2023 Güz

TURİZM COĞRAFYASI

TOİ1013 2022-2023 Güz

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TOİ2013 2022-2023 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2513 2022-2023 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI**

TOİ2513 2022-2023 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI