Personnel

Lecturer FERAH ÖZTEKİN ULUKSAR
Lecturer
Ferah Öztekin Uluksar
@ E-mail
fuluksar@mu.edu.tr
Phone
0252 211 2043

Staff of

Place of Duty

Muğla Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Regular Staff

Muğla Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Education

Bachelor's Degree

Gazi Üniversitesi - Mesleki Eğitim Fakültesi - Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bölümü (2000 - 2003)

Master's Degree

Gazi Üniversitesi - Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi (yl) (tezli) (2009 - 2014)

Academic Publishing

(A-1) Articles published in journals indexed by SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Küçükkömürler Saime, Öztekin Uluksar Ferah, 2019. Somut Olmayan Kültürel Miraslarımızdan Biri Olan Zeytinyağının Günümüz Halk Hekimliğinde Kullanımı: Muğla Örneği. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
2-) Küçükkömürler Saime, Öztekin Uluksar Ferah, 2018. Türk Mutfak Kültüründe Zeytinyağı Kullanımı: Muğla Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Örmeci Güney Gülay, Karataş Aslı, Öztekin Uluksar Ferah, 2015. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE İSTİHDAM EDİLENLERİN TÜKENMİŞLİK SENDROMU: MARMARİS ÖRNEĞİ. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi

(B-2)

1-) Küçükkömürler Saime, Öztekin Uluksar Ferah, 2017. Use of Olive Oil in Turkish Cuisine Culture and the Factors Affecting the Use of Olive Oil, Muğla/Turkey Case. International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences
2-) Küçükkömürler Saime, Öztekin Uluksar Ferah, 2017. Somut Olmayan Kültürel Miraslarımızdan Biri Olan Zeytinyağının Günümüz Halk Hekimliğinde Kullanımı. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

Courses

AŞÇ1513 2025-2026 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ1517 2025-2026 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2011 2025-2026 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2519 2025-2026 Güz

MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1012 2024-2025 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1510 2024-2025 Bahar

MENÜ PLANLAMA

AŞÇ2012 2024-2025 Bahar

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2522 2024-2025 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AŞÇ2532 2024-2025 Bahar

MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1513 2024-2025 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ1517 2024-2025 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2011 2024-2025 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2519 2024-2025 Güz

MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)

GMS1005 2024-2025 Güz

Temel Mutfak Bilgisi

GMS2007 2024-2025 Güz

Gıda Hijyeni ve Güvenliği

YİŞ2509 2024-2025 Güz

Mutfak Uygulamaları

AŞÇ1012 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1508 2023-2024 Bahar

HİJYEN VE SANİTASYON

AŞÇ1510 2023-2024 Bahar

MENÜ PLANLAMA

AŞÇ2012 2023-2024 Bahar

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2522 2023-2024 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AŞÇ1513 2023-2024 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ1517 2023-2024 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2503 2023-2024 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2519 2023-2024 Güz

MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)