Personnel

Araş.Gör.Dr. İSMAİL BERAT CANTAŞ
Araş.Gör.Dr.
İsmail Berat Cantaş
@ E-mail
ismailcantas@mu.edu.tr
Phone
0252 211 3179

Staff of

Place of Duty

Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü / Yetiştiricilik Abd

Regular Staff

Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü / Yetiştiricilik Abd

Education

Bachelor's Degree

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiricliği 28.06.2011

Master's Degree

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 20.08.2015

Doctorate

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Devam Ediyor

Academic Publishing

(A-1) Articles published in journals indexed by SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Kızıloğlu Ümmühan, Yıldırım Önder, Cantaş İsmail Berat, 2023. Use of Coontail as a natural phytoremediation feed additive for common carp. Uniwersytet Gdanski
2-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2020. Supplementation of Microbial Phytase with Safflower Meal in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss): The Effects on Growth, Digestibility, Environmental, and Serum Biological Parameters. JOURNAL OF CHEMISTRY

(A-3)

1-) Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat, 2021. Türkiye’de Avrupa Deniz Levreği ve Çipura Yetiştiriciliğinin Üretim ve Ekonomik Göstergelerine Yakından Bir Bakış. Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2019. Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture. Su Ürünleri Dergisi

(A-5-Eski) Articles published in Refereed National Journals

1-) Yıldırım, Ö., Acar, Ü., Çantaş, İ.B., Türker, A., Farklı Renklerdeki Yemlerin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri 2013, Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2:21-24. - 2013

(A-7)

1-) Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat, 2020. A study on the time-dependent change of totox values in feeds of marine fish. https://doi.org/10.35229/jaes.697666
2-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2019. Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
3-) Yıldırım Önder, Acar Ümit, Çantaş İsmail Berat, Türker Ali, 2013. Farklı Renklerdeki Yemlerin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri. Menba Su Ürünleri Dergisi

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Yıldırım, Ö., Acar, Ü., Çantaş, İ.B., 2014. Balık Yemlerinde Kullanılan Yem Katkı Maddeleri. Journal of FisheriesSciences.com

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2018. Balık Yemlerinin Çevreye Etkinin Azaltılmasında Alternatif Yöntemler. IMSEC 2018 3th International Mediterrenean Science and Engineering Congress

(B-2)

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2017. Entegre Multi-Tropik Akuakültür Sistemler. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), October 25-27, 2017, Adana/Turkey
2-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2016. Muğla ilinde su ürünleri yetiştiriciliği yapılan toprak havuz işletmelerinin mevcut durum analizi. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress

(B-3)

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2018. RECOMMENDATIONS ON REDUCING THE ENVIRONMENTAL IMPACTS OF THE FEEDS IN AQUACULTURE. 3rd International Congress on Applied Ichtyology and Aquatic Environment

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Kızıloğlu Ümmühan, Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat Çantaş, 2019. Aynalı Sazan Yeminde Tilki Kuruğunun (Ceratophyllum demersum) Kullanımı. 20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
2-) Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat, 2018. Balıklar ekstrude yemlerdeki totox değerinden memnun mu?. 5. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi Çalıştayı
3-) Güllü, K., Yabanlı, M., Türker, A., Yıldırım, Ö., Özkoç, H., Gökçe, N., Tezel, R., Yozukmaz, A., Acar, Ü., Çantaş, İ.B., 2015. Eşen Çayı Üzerinde Kurulu Alabalık Üretim Tesislerinin Ekosisteme Dost, Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi Üzerine Bir Araştırma. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

(B-6)

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2017. Yaşam Döngüsü Değerlendirilmesi Metodu İle Akuakültürün Çevresel EtkilerininDeğerlendirilmesi. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
2-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2015. Farklı Oranlarda Aspir Küspesi ve Mikrobiyal Fitaz Eklenen Yemlerin Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Balıklarının Büyüme Performansı Üzerine Etkileri. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
3-) Yıldırım, Ö., Türker, A., Acar, Ü., Hacisa, M., Çantaş, İ.B., 2013. Muğla İli Gökkuşağı alabalığı (Onchorhynchus mykiss) Yetiştiriciliğinin Miktar ve Ekonomik Bakımdan Türkiye'deki Yeri. III. Ulusal Alabalık Sempozyumu
4-) Yıldırım, Ö., Acar, Ü., Çantaş, İ.B., 2013. Yem Renginin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2022. Su Ürünlerinde Modern Perspektifler/SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE FİTOREMEDİASYONUN ÖNEMİ. Yayın Evi: Iksad Publications Editör Adı: Boran KARATAŞ

(G-4)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç). Eşen Çayı Üzerinde Kurulu Alabalık Üretim Tesislerinin Ekosisteme Dost Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi. 2013-2015

(G-4-Eski) Being part of a project supported by TÜBİTAK, TÜBA, DPT, KOSGEB, Ministries and other similar public or private institutions (researcher, trainer, advisor, etc.) TÜBİTAK, TÜBA, DPT, KOSGEB,)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Diğer (Ulusal). Eşen Çayı Üzerinde Kurulu Alabalık Üretim Tesislerinin Ekosisteme Dost, Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi . 2013-2015

(G-8)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. EKSTRUDER BALIK YEMİ TEKNOLOJİSİNDE BAZI BESİN KAYIPLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. 2017-2018