Personnel

Doçent Doktor OZAN KAYA
Doçent Doktor
Ozan Kaya
@ E-mail
ozankaya@mu.edu.tr
Phone
0252 211 5627

Staff of

Place of Duty

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Regular Staff

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Education

Bachelor's Degree

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O Turizm İşletmeciliği 11.06.2002

Master's Degree

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 15.06.2006

Doctorate

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı 11.07.2011

Academic Publishing

(A-3)

1-) Kaya Ozan, 2018. EXPLORING THE SATISFACTION AND DISSATISFACTIONFACTORS DERIVED FROM FOOD AND BEVERAGE SERVICES OFTHERMAL HOTELS. DETUROPE:The Central European Journal of Regional Development and Tourism
2-) Yurtseven, H.R., Kaya, O., 2011. Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada. Tourismos
3-) Kaya, O., 2008. Companies Responses to Climate Change: The Case of Turkey. European Journal of Social Sciences

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Kaya Ozan, 2017. Turistlerin Kruvaziyer Gemileri Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinden Beklenti ve Performans Düzeylerine İlişkin Bir Araştırma (A Study on Tourist Expectation and Performance Levels of the Food and Beverage Services on Cruise Ships). Journal of Tourism and Gastronomy Studies
2-) Çoban Ömer, Doğan Mustafa, Kaya Ozan, 2017. Etkinliklerin Mevsimsellik Sorununun Çözümünde Araç Olarak Kullanılması: Bozcaada Örneği1 (Use of Events as a Tool for Solving Seasonality Problems: Case of Bozcaada). Journal of Tourism and Gastronomy Studies
3-) Kaya, O., Harman, S., Kanyılmaz Polat, E., 2015. Advantages of Symbiotic Organization Forms: A Research on Companies Operating in a Shopping Centre in Çanakkale. Yenifikir: Uluslararası Hakemli Fikir Araştırmaları Dergisi
4-) Kaya, O., Yurtseven, H.R., 2013. Sürdürülebilir Rekabet Avantajı ve Yavaş İşletmecilik: ABD ve Türkiye'deki Yiyecek İçecek İşletmeleri Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma. UHBAB
5-) Yurtseven, H.R., Kaya, O., 2011. Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles. American International Journal of Contemporary Research

(A-7)

1-) Kaya Ozan, 2018. Turistlerin Terörist Saldırılara İlk Tepkileri: Atatürk Havalimanı Saldırısı Örneği. OPUS-Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Yurtseven, H.R., Kaya, O., 2010. Topluluk Girişimciliği ve Geleneksel Meslekler. Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Harman Serhat, Kaya Ozan, Duran Erol, 2017. CRUISING MOTIVATION OF CRUISE PASSENGERS VISITED ISTANBUL. 7th Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management (AHTMM) conference
2-) Yurtseven, H.R., Kaya, O., 2010. Could Slow Business Be An Alternative To Obtain Sustainability?. 6th International Scientific Symposium Internatıonal Busıness Admınıstratıon
3-) Yurtseven, H.R., Kaya, O., 2009. Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada. International Conference on Tourism Development and Management
4-) Kaya, O., Yıldırım, H.M., 2007. The Effect of Movies on Tourism Demand. 2007 International Tourism Biennial

(B-2)

1-) Yurtseven Hüseyin Rıdvan, Kaya Ozan, 2018. Slow Strategies for Small Towns: A Sustainable Rural Development Perspective. Cittaslow Turkey International Symposium Leave No One Behind: Sustainable Development Goals Local Governments
2-) Kaya Ozan, Çoban Ömer, 2018. Motorcycle Tourism: Profile and Travel Patterns of Turkish Motorcycle Tourists. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENTCONGRESS
3-) Kaya Ozan, Harman Serhat, 2018. The Efffect of Food Culture on Cultural Tour Routes. International Conference ”Cultural Routes Heritage Tourism Rural Development
4-) Kaya Ozan, 2017. Factors Determining Tourists’ Satisfaction and Dissatisfaction of Thermal Hotel Food and Beverage Services. The International Conference. Cultural Management and Governance for European ThermalTourism. “Creativity and Innovation for cultural and tourism management in EuropeanThermal Routes and Sites
5-) Selim, S., Gölbaş, A., Kaya, O., 2015. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Yerel Ekonomiye katkıları. VII. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi
6-) Kaya, O., Gölbaş, A., Selim, S., 2015. Üniversite Öğrencilerinin Bölüm Seçme Nedenlerinin Önem-Performans Analiziyle İncelenmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği. VII. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi
7-) Kaya, O., 2006. Ölüm Turizmi: Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı Ziyaret Eden Turistlerin Ziyaret Motivasyonlarını Anlamaya Yönelik Bir Araştırma ve Sonuçları. II. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Çoban Ömer, Doğan Mustafa, Kaya Ozan, 2017. Mevsimsellik Sorununun Çözümünde Etkinliklerin Araç Olarak Kullanılması: Bozcaada Örneği. 18. Ulusal Turizm Konresi
2-) Selim, S., Korkmaz, N., Kaya, O., 2016. Yenilebilir kentler: Sürdürülebilir turizmde yeşil altyapı planlamaları. II. Ulusal Sürdürülebilir turizm kongresi
3-) Kaya, O., 2015. Yöresel Yiyecekler, Turizm ve Sürdürülebilirlik. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi
4-) Harman, S., Duran, E., Kaya, O., 2013. Bağımsız Seyahat Eden Yerli Gezginlerin Seyahat Alışkanlıkları ve Seyahat Güzergahları Üzerine Bir Araştırma. 14. Ulusal Turizm Kongresi
5-) Yurtseven, H.R., Kaya, O., 2010. Eko-Gastronomi Ve Sürdürülebilirlik. 11. Ulusal Turizm Kongresi
6-) Kaya, O., Yıldırım, H.M., 2006. Sinema Filmlerinin Turizm Üzerine Etkileri. Sanat Ekonomisi Sempozyumu

(B-5)

1-) Kaya Ozan, 2018. Yadigar Ürünler ve Sürdürülebilirlik. III. Eko-Gastronomi Kongresi

(C-2) Books published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Kaya, O., 2016. Yavaş yemekten yavaş işletmeciliğe: Kuramsal bir yaklaşım. Yayın Evi: Paradigma Akademi Editör Adı: -
2-) Yurtseven, H.R., Kaya, O., Harman, S., 2010. Yavaş Hareketi. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: H. Rıdvan Yurtseven, Ozan Kaya, Serhat Harman

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Kaya Ozan, 2022. Poverty and Development: Problems and Prospects/Slow Tourism: A Community-based Approach for Sustainable Development. Yayın Evi: Channel view publications Editör Adı: Apollo Michal, Moolio Pahlaj
2-) Kaya Ozan, Akdeniz Arzu, 2022. Turizmde Sürdürülebilir Kavramlar ve Uygulamalar/Turizmde Sürdürülebilir Modeller. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Çolakoğlu, Ülker; Duran, Nüket
3-) Kaya Ozan, Türker Ali, 2022. Yavaş Turizm ve Türkiye'deki Yavaş Turizm Destinasyonları/Yavaş Turizm Temaları. Yayın Evi: Nobel Yayıncılık Editör Adı: Öter, Zafer; Yumuk, Yurdanur
4-) İpar Mehmet Sedat, Kaya Ozan, 2022. Yavaş Turizm ve Türkiye'deki Yavaş Turizm Destinasyonları/Sinop: Gerze. Yayın Evi: Nobel Yayıncılık Editör Adı: Öter, Zafer; Yumuk, Yurdanur
5-) Kaya Ozan, 2021. Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi: Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri/Gastronomi ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Güler O., Akdağ G., Kale A
6-) Yurtseven Hüseyin Rıdvan, Kaya Ozan, 2019. Cittaslow Turkey Leave No One Behind: Sustainable Development Goals Local Governments/Slow Strategies for Small Towns: A Sustainable Rural Develepoment Perspective. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Yurtseven, H. Rıdvan Kaya, Ozan
7-) Kaya Ozan, Duman Feridun, 2017. Green Marketing and Environmental Responsibility in Modern Corporations/Green Consumption: A Study to Understand Consumers’ Organic Food Consumption. Yayın Evi: IGI Global Editör Adı: Thangasamy Esakki
8-) Kaya, O., 2015. Compact Cities - The Encyclopedia of Sustainable Tourism. Yayın Evi: CABI Editör Adı: Carl Cater, Brain Garrod, Tiffany Low
9-) Kaya, O., 2015. Community Benefits Agreement - The Encyclopedia of Sustainable Tourism. Yayın Evi: CABI Editör Adı: Carl L. Cater, Brain Garrod, Tiffany Low

(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Kaya Ozan, 2020. 21 Yüzyıl Değerleri/Çevresel Duyarlılık. Yayın Evi: Adıgüzel Vakfı Yayınları Editör Adı: Kaya, Ozan
2-) Kaya Ozan, 2020. Yavaşlık/Yavaş Ekonomi. Yayın Evi: Adıgüzel Vakfı Yayınları Editör Adı: Akkoç, Taner İ., Barkan, Murat, Kaya, Ozan, Yurtseven, H. Rıdvan
3-) Gürdoğan Arzu, Kaya Ozan, Gençer Güllü, 2020. 21. Yüzyıl Değerleri/Öz-Yönlendirme ve Kişisel Yönetim. Yayın Evi: Adıgüzel Vakfı Yayınları Editör Adı: Kaya, Ozan
4-) Kaya Ozan, 2019. Güncel Turizm Sorunları/Kitle Turizminin Neden Olduğu Sorunlar ve Çözüm Önerileri. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: TÜRKER Ali, TÜRKER ÖZALTIN Gülay
5-) Kaya Ozan, 2019. Mutfak Mirası ve Yadigâr Ürünler/Yadigâr Ürünler ve Sürdürülebilirlik. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: HARMAN Serhat, KAYA Ozan, YURTSEVEN H. Rıdvan
6-) Kaya Ozan, 2019. Turizm Ansiklopedisi – Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları/Sürdürülebilir Yönetim, Sürüş Turizmi, Yenilebilir Şehirler, Yeşil Yönetim. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: İÇÖZ Orhan, UYSAL Muzaffer
7-) Kaya Ozan, 2018. Turizm İşletmelerinde Yetenek Yönetimi/İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN GELİŞİM SÜRECİ VEÇAĞDAŞ SORUNLARI. Yayın Evi: Paradigma Akademi Yayınları Editör Adı: EŞİTTİ, Bekir ve DURAN, Erol
8-) Kaya Ozan, 2017. Otel İşletmeciliği/Otel İşletmelerinde Müşteri İlişkileri Yönetimi. Yayın Evi: Paradigma Akademi Editör Adı: Yılmaz Akgündüz
9-) Kaya, O., 2016. Turizm Sistemi ve Birey. İçinde Turizmin Sosyal Psikolojik Dinamikleri (ss 325-341).. Yayın Evi: Paradigma Akademi Editör Adı: Erol DURAN, Cumhur ARSLAN
10-) Erdem, H.S., Özkök, F., Kaya, O., 2012. Alternatif Turizm Yaklaşımı Ekoturizm ve Çanakkale'de Ekoturizm olanakları. Yayın Evi: Çanakkale Valiliği Yayınları Editör Adı: Vedat Çalışkan

(D-6)

1-) Editörlük Türü: Dergi. 2018. Advances in Economics and Business.
2-) Editörlük Türü: Dergi. 2016. Advances in Economics and Business.
3-) Editörlük Türü: Dergi. 2015. Advances in Economics and Business.

(D-9) Edited Book published by national publishing houses in the relevant field

1-) Editörlük Türü: Kitap. 2020. 21. Yüzyıl Değerleri.
2-) Editörlük Türü: Kitap. 2020. Yavaşlık.
3-) Editörlük Türü: Kitap. 2019. Mutfak Mirası ve Yadigâr Ürünler.
4-) Editörlük Türü: Kitap. 2019. Cittaslow Turkey Leave No One Behind: Sustainable Development Goals Local Governments.

(E-1)

1-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Eko-Gastronomi Ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
4-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 5
5-) EXPLORING THE SATISFACTION AND DISSATISFACTIONFACTORS DERIVED FROM FOOD AND BEVERAGE SERVICES OFTHERMAL HOTELS - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
6-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
7-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
8-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
9-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
10-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
11-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
12-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
13-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
14-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
15-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 2
16-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
17-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1

(E-2)

1-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Companies Responses to Climate Change: The Case of Turkey - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
3-) EXPLORING THE SATISFACTION AND DISSATISFACTIONFACTORS DERIVED FROM FOOD AND BEVERAGE SERVICES OFTHERMAL HOTELS - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
4-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
5-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
6-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
7-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
8-) EXPLORING THE SATISFACTION AND DISSATISFACTIONFACTORS DERIVED FROM FOOD AND BEVERAGE SERVICES OFTHERMAL HOTELS - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
9-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 4
10-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
11-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
12-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
13-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
14-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
15-) Green Marketing and Environmental Responsibility in Modern Corporations/Green Consumption: A Study to Understand Consumers’ Organic Food Consumption - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
16-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
17-) Companies Responses to Climate Change: The Case of Turkey - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
18-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 2

(E-3)

1-) Eko-Gastronomi Ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) EXPLORING THE SATISFACTION AND DISSATISFACTIONFACTORS DERIVED FROM FOOD AND BEVERAGE SERVICES OFTHERMAL HOTELS - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
4-) Companies Responses to Climate Change: The Case of Turkey - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Etkinliklerin Mevsimsellik Sorununun Çözümünde Araç Olarak Kullanılması: Bozcaada Örneği1 (Use of Events as a Tool for Solving Seasonality Problems: Case of Bozcaada) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
6-) EXPLORING THE SATISFACTION AND DISSATISFACTIONFACTORS DERIVED FROM FOOD AND BEVERAGE SERVICES OFTHERMAL HOTELS - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
7-) Turistlerin Kruvaziyer Gemileri Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinden Beklenti ve Performans Düzeylerine İlişkin Bir Araştırma (A Study on Tourist Expectation and Performance Levels of the Food and Beverage Services on Cruise Ships) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
11-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
12-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
13-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
14-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 5
15-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 5
16-) Üniversite Öğrencilerinin Bölüm Seçme Nedenlerinin Önem-Performans Analiziyle İncelenmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
17-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
18-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
19-) Companies Responses to Climate Change: The Case of Turkey - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
20-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
21-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
22-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 3
23-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 3
24-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
25-) Eko-Gastronomi Ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
26-) Yöresel Yiyecekler, Turizm ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
27-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
28-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
29-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 2
30-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
31-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1

(E-5)

1-) EXPLORING THE SATISFACTION AND DISSATISFACTIONFACTORS DERIVED FROM FOOD AND BEVERAGE SERVICES OFTHERMAL HOTELS - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Turistlerin Kruvaziyer Gemileri Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinden Beklenti ve Performans Düzeylerine İlişkin Bir Araştırma (A Study on Tourist Expectation and Performance Levels of the Food and Beverage Services on Cruise Ships) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
4-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
5-) Topluluk Girişimciliği ve Geleneksel Meslekler - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
6-) Motorcycle Tourism: Profile and Travel Patterns of Turkish Motorcycle Tourists - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Üniversite Öğrencilerinin Bölüm Seçme Nedenlerinin Önem-Performans Analiziyle İncelenmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
8-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 5
9-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
10-) Turistlerin Kruvaziyer Gemileri Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinden Beklenti ve Performans Düzeylerine İlişkin Bir Araştırma (A Study on Tourist Expectation and Performance Levels of the Food and Beverage Services on Cruise Ships) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
12-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 4
13-) Turistlerin Terörist Saldırılara İlk Tepkileri: Atatürk Havalimanı Saldırısı Örneği - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
14-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
15-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
16-) Yöresel Yiyecekler, Turizm ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
17-) Eko-Gastronomi Ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
18-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
19-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
20-) Yöresel Yiyecekler, Turizm ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
21-) Üniversite Öğrencilerinin Bölüm Seçme Nedenlerinin Önem-Performans Analiziyle İncelenmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
22-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Yerel Ekonomiye katkıları - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
23-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
24-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
25-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 5
26-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 5
27-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
28-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
29-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 3
30-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
31-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 3
32-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 2

(E-6)

1-) Turistlerin Terörist Saldırılara İlk Tepkileri: Atatürk Havalimanı Saldırısı Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Etkinliklerin Mevsimsellik Sorununun Çözümünde Araç Olarak Kullanılması: Bozcaada Örneği1 (Use of Events as a Tool for Solving Seasonality Problems: Case of Bozcaada) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Eko-Gastronomi Ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
6-) Green Marketing and Environmental Responsibility in Modern Corporations/Green Consumption: A Study to Understand Consumers’ Organic Food Consumption - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 5
8-) Etkinliklerin Mevsimsellik Sorununun Çözümünde Araç Olarak Kullanılması: Bozcaada Örneği1 (Use of Events as a Tool for Solving Seasonality Problems: Case of Bozcaada) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
10-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 5
11-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
12-) Etkinliklerin Mevsimsellik Sorununun Çözümünde Araç Olarak Kullanılması: Bozcaada Örneği1 (Use of Events as a Tool for Solving Seasonality Problems: Case of Bozcaada) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
13-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
14-) Turistlerin Terörist Saldırılara İlk Tepkileri: Atatürk Havalimanı Saldırısı Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
15-) Mutfak Mirası ve Yadigâr Ürünler/Yadigâr Ürünler ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
16-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
17-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
18-) Topluluk Girişimciliği ve Geleneksel Meslekler - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
19-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
20-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
21-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
22-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
23-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 4
24-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 2
25-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 3
26-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
27-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 2
28-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1
29-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1

(E-7)

1-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
2-) Slow Tourists: A Comparative Research Based on Cittaslow Principles - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Eko-Gastronomi Ve Sürdürülebilirlik - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
4-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 6
5-) Turistlerin Kruvaziyer Gemileri Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinden Beklenti ve Performans Düzeylerine İlişkin Bir Araştırma (A Study on Tourist Expectation and Performance Levels of the Food and Beverage Services on Cruise Ships) - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
6-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
7-) Local Food in Local Menus: The Case of Gokceada - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
8-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 2
9-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
10-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
11-) Yavaş Hareketi - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1
12-) Topluluk Girişimciliği ve Geleneksel Meslekler - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1

Courses

AŞÇ2514 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

İŞY2803 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ*

TOİ1904 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

TURİZM VE ÇEVRE

TOİ1909 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

GENEL TURİZM

TOİ2913 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2514 2023-2024 Bahar

YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

TOİ1022 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (40 İŞ GÜNÜ)

TOİ1904 2023-2024 Bahar

TURİZM VE ÇEVRE

TOİ1905 2023-2024 Bahar

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

TOİ2532 2023-2024 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM**

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

TOİ1005 2023-2024 Güz

GENEL TURİZM

TOİ1017 2023-2024 Güz

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

TOİ1909 2023-2024 Güz

GENEL TURİZM

TOİ2515 2023-2024 Güz

TURİZM VE ÇEVRE

AKD2000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2514 2022-2023 Bahar

YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

TOİ1904 2022-2023 Bahar

TURİZM VE ÇEVRE

TOİ1905 2022-2023 Bahar

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

TOİ2520 2022-2023 Bahar

TURİZM İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ**

TOİ2532 2022-2023 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM**

AKD2000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

TOİ1005 2022-2023 Güz

GENEL TURİZM

TOİ1017 2022-2023 Güz

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

TOİ1909 2022-2023 Güz

GENEL TURİZM

TOİ2515 2022-2023 Güz

TURİZM VE ÇEVRE