Personnel

 SEMİHA YALÇIN
Semiha Yalçın
@ E-mail
semihayalcin@mu.edu.tr
Phone
0252 211 5835

Staff of

Place of Duty

Milas Veteriner Fakültesi / Klinik Öncesi Bilimler Bölümü / Veterinerlik Mikrobiyoloji Abd

Regular Staff

Milas Veteriner Fakültesi / Klinik Öncesi Bilimler Bölümü / Veterinerlik Mikrobiyoloji Abd

Education

Bachelor's Degree

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği 23.05.2003

Doctorate

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı 17.02.2010

Academic Publishing

(A-1) Articles published in journals indexed by SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Bostan Kamil, Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2017. Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt. Food Science and Biotechnology

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Değirmenci Hasan, Vural Savaş, Yalçın Semiha, 2022. İstanbul’da Bir Özel Hastanede İdrar Yolu Enfeksiyonu Bulunan Hastalardan İzole Edilen Bakteriler ve Antibiyotik Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
2-) Yalçın Semiha, Zeren Selva, Barut Abdullah Yüksel, Aydın Sema, 2021. Ethiological, Clinical and Epidemiological Overview of Covid-19 Pandemia. Journal of Immunology and Clinical Microbiology
3-) Uzlu Gizem, Koç Murat, Akgöz Hasan Fatih, Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, 2021. Sporcu Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi. IGUSABDER
4-) Ünver Alçay Ayla, Sağlam Aysun, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, 2018. Possible Protein Source of the Future (Geleceğin Olası Protein Kaynakları). Akademik Gıda
5-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Çakmak Burcu, Sağlam Aysun, 2017. A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

(A-7)

1-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Aksu Harun, 2023. Bitkisel Kaynaklı Gıdalardan İzole Edilen B. cereus Suşlarının Bazı Antibiyotiklere Karşı Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi. Dicle University Journal of Faculty of Veterinary Medicine
2-) Yalçın Semiha, Ilgaz Atilla, 2010. Klinik Belirtili Köpeklerde Legionella pneumophila serogrup 1 varlığının kültür, PCR ve Üriner Antijen Aranması Yöntemleri ile araştırılması.. Journal of The Faculty of Veterinary Medicine Istanbul University

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Dinçel Ekin, 2015. Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar. İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Dergisi
2-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, 2015. İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları. İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Dergisi
3-) Yalçın Semiha, 2007. Hayvanlarda Legionellosis (derleme).. Bahri Dağdaş Hayvancılık Araştırma Dergisi

(B-2)

1-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Aksu Harun, 2023. BİTKİSEL KAYNAKLI GIDALARDAN İZOLE EDİLEN B. CEREUS SUŞLARININ BAZI ANTİBİYOTİKLERE KARŞI DUYARLILIK PROFİLLERİ. 5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS
2-) Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2016. Geleneksel Kozalak Yoğurtlarından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin İdentifikasyonu ve Karakterizasyonu. Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10–13 Kasım 2016, Lefkoşa, Yakındoğu Üniversitesi, Kıbrıs
3-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2016. Microbiological Charasterictics of the Yoghurt Fermented with Pine Cones.. Days of Veterinary Medicine, 7. International Scientific Meeting, Struga, Republic of Macedonia.
4-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, 2015. Gıdalarda ve Yemlerde TS EN ISO 16654 Klasik Yöntemi ile Escherichia coli O157 Analiz Metodunun Laboratuar İçi Verifikasyonu. 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya.
5-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Varlık Candan, 2015. Alternatif Gıda Kaynakları. II. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya.

(B-3)

1-) Altınsoy Berrak, Barut Abdullah Yüksel, Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Eren Vapur Ufuk, 2018. Bioplymers For Medical Applications. International Agricultural, Biological and Life Science Conference
2-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Altınsoy Berrak, Nizamlıoğlu Mustafa, Barut Abdullah Yüksel, Eren Vapur Ufuk, 2018. Relationship with Obesity of Intestinal Flora and Probiotics. International Agricultural, Biological and Life Science Conference
3-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Çakmak Burcu, Sağlam Aysun, 2016. A Study on Prevalance of Echerichia coli O157 with Verified Methods in Foods.. Days of Veterinary Medicine, 7. International Scientific Meeting, 22-24 September 2016, Struga, Republic of Macedonia.
4-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, 2015. Manna (Kudret Helvası). International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
5-) Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, Ünver Alçay Ayla, Özer Emre Nesrin, Yalçın Semiha, 2015. Ayran with Wheat Germ. 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
6-) Dinçel Ekin, Sağlam Aysun, Ünver Alçay Ayla, Özer Emre Nesrin, Yalçın Semiha, 2015. Damson Plum Marmalade. 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

(B-5)

1-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, Sağlam Aysun, 2015. Gıdalarda, Yemlerde ve Tohumlarda GDO Tespit Metodunun Laboratuvar İçi Verifikasyonu. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir.
2-) Yalçın Semiha, Altınkaya Filiz, Ünver Alçay Ayla, Bostan Kamil, Sağlam Aysun, 2015. Gıda Kontrol Laboratuarlarında ISO/ IEC 17025 Standardının, Akreditasyonun ve Kalite Yönetim Sisteminin Önemi ve Uygulaması. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir
3-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, 2014. İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Sağlık Üzerine Etkileri. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.
4-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, 2014. Gıdalarda ve Yemlerde ELISA Yöntemiyle Total Stafilokokal Enterotoksin Analizi Metodunun Laboratuar İçi Verifikasyonu. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.

(B-6)

1-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, Varlık Candan, 2015. Alglerin Gıda Olarak Kullanımı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir.
2-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, 2015. Evlerde Muhafaza Edilen Kuru Gıda Artropodları. Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli.
3-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, 2014. Antimikrobiyal Ambalajlama. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Tındaş İlknur, Yalçın Semiha, 2023. Current Advances in Natural Sciences/Recent Molecular Studies Involved in Gut Microbiota on Fish Farming. Yayın Evi: Iksad Yayınevi Editör Adı: AKILLI ŞİMŞEK Seçil, SEZGİN Mehmet, ÇORAK ÖCAL İlkay

(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Çöl Başak Gökçe, Yalçın Semiha, Nizamlıoğlu Mustafa, 2018. BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLER/BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLERİN OBEZİTE ÜZERİNE ETKİSİ. Yayın Evi: TÜRKİYE KLİNİKLERİ Editör Adı: PROF. DR. MUSTAFA NZAMLIOĞLU

(D-10) Referee in journals indexed by SCI or SCI-Expanded, SSCI and AHCI

1-) Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2022. Hakemlik Sayısı: 1

(D-11) Referee in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI-Expanded, SSCI and AHCI

1-) Van Veterinary Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Kocatepe Veterinary Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1

(D-12) Referee in other refereed science, art and vocational journals

1-) Aydın Gastonomy. 2023. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1)

1-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
4-) A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-5)

1-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Possible Protein Source of the Future (Geleceğin Olası Protein Kaynakları) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
4-) İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-7)

1-) Ethiological, Clinical and Epidemiological Overview of Covid-19 Pandemia - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
3-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
4-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
5-) İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1

(G-4)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Laktasyon Dönemindeki, Klinik, Subklinik Mastitisli Ve Sağlıklı İneklerden Alınan Sütlerde Aerobik Toplam Bakteri Ve Laktik Asit Bakteri Flora Sayılarının Karşılaştırılarak Mastitis Olgularıyla İlişkilerinin Belirlenmesi. 2021-2022

(G-6)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Kozalak Yoğurdundan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, İdentifikasyon ve Karakterizasyonu. 2015-2016

(G-7)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Deniz kültür balıklarından izole edilen Photobacterium damselae subsp. piscicida suşlarının virülans gen profillerinin karakterizasyonu ve antimikrobiyal direnç özelliklerinin belirlenmesi. 2022-2023
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla Milas Yöresinden İzole Edilen Bakteriyel Mastitis Etkenlerinin 16S PCR Analizi ile İdentifikasyonu ve Antimikrobiyal Direnç Profillerinin Belirlenmesi. 2022-2023

(G-8)

1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla İli Milas İlçesinde Yetiştiriciliği Yapılan Sığırlarda Vektör Kaynaklı Bazı Hastalıkların Moleküler Yöntemlerle Araştırılması.. 2023--1
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Viroloji-Mikrobiyoloji Laboratuvar Altyapısının Geliştirilmesi. 2021-2022

Courses

VET2008 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

GENEL MİKROBİYOLOJİ

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET2008 2023-2024 Bahar

GENEL MİKROBİYOLOJİ

VET3502 2023-2024 Bahar

HAYVANLARDA AŞILAMA PROGRAMLARI

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET2001 2023-2024 Güz

İMMUNOLOJİ - SEROLOJİ

VET2011 2023-2024 Güz

EPİDEMİYOLOJİ

AKD1000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET2008 2022-2023 Bahar

GENEL MİKROBİYOLOJİ

VET3502 2022-2023 Bahar

HAYVANLARDA AŞILAMA PROGRAMLARI

AKD1000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET2001 2022-2023 Güz

İMMUNOLOJİ - SEROLOJİ

VET2011 2022-2023 Güz

EPİDEMİYOLOJİ