Personnel

Lecturer ÜMİT KARADAĞ
Lecturer
Ümit Karadağ
@ E-mail
umitkaradag@mu.edu.tr
Phone
0252 211 3216

Staff of

Place of Duty

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Regular Staff

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Education

Bachelor's Degree

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji 18.06.2006

Master's Degree

Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi 20 08 2015

Academic Publishing

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Karadağ Ümit, Özer Çağla, 2022. GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN YENİLEBİLİR OTLARIN ÖNEMİ: EGE BÖLGESİ ÖRNEĞİ. Akademik Sosyal Arastirmalar Dergisi (Asya Studies)

(B-2)

1-) Baysal Kadir, Karadağ Ümit, İşlek Erhan, 2017. Marmaris‘e Ait Yöresel Yemeklerin Gastronomi Turizm Açısından Değerlendirilmesi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Karadağ Levent, Alkan Özge, Karadağ Ümit, 2017. Turistik Ürün Olarak Kullanılan Kültürel Mirasın Olumsuz Etkilenmesinin Gncelenmesi: Marmaris Örneği. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
3-) Alkan Özge, Karadağ Ümit, Ok Serap, 2017. Kültürel Miras Olarak Datça Yöresel Yemeklerinin Bölge Turizmine Etkisi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(B-3)

1-) Çeken Hüseyin, Alkan Özge, Karadağ Ümit, Karadağ Levent, 2017. Turizm Sektöründe Mesleki Eğitim Alan Gençlerin Gstihdam Eğilimi: Marmaris Örneği. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
2-) Değişgel Sedat, Bingöl Zekeriya, Tunaseli Arda, Karadağ Ümit, 2017. Avrupa Birliği Eğitim Politikalarının Türk Gençlerinin DıG Turizme Katılmalarına Etkisi. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi

(B-6)

1-) Özgürel Gizem, Karadağ Ümit, 2017. Kapurcuk Kültür ve Gastronomi Evi‘nin Marmaris TurizmineKatkıları. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Özer Çağla, Karadağ Ümit, 2022. Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları Kitabı/Kültürel Miras Kapsamında Görsel İmgelerle Türk Kahvesinin Tarihsel Yolculuğu. Yayın Evi: Çizgi Kitabevi Editör Adı: Karaçar Ercan, Örgün Emrah, Kargiglioğlu Şaban
2-) Karadağ Ümit, Karadağ Levent, 2022. Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II/VEGAN-VEJETARYEN BESLENME ve GASTRONOMİ TURİZMİ İLİŞKİSİ. Yayın Evi: Çizgi Kitabevi Editör Adı: Oğan Yener
3-) Bingöl Zekeriya, Karadağ Levent, Kara Ergün, Karadağ Ümit, 2017. Gastronomi Üzerine Araştırmalar/Turizm Sektöründe İş Gören Tatminin İncelenmesi: Aşçılık Mesleği Üzerine Bir Araştırma. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Prof. Dr. Düriye Bozok, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Doç. Dr. Murat Doğdubay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sarıoğlan, Yrd. Doç. Dr. Göksel Kemal Girgin

(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Semint Serkan, Karadağ Ümit, Özer Çağla, 2022. Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II/TARIM TURİZMİ ve GASTRONOMİ TURİZMİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME. Yayın Evi: Çizgi Kitabevi Editör Adı: Oğan Yener
2-) Karadağ Levent, Karadağ Ümit, 2022. TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI II/TÜRKİYE’DE MESLEKİ TURİZM EĞİTİMİ. Yayın Evi: Paradigma Akademi Yayınları Editör Adı: Ünal Aydın
3-) Karadağ Ümit, 2022. TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI II/DESTİNASYON PAZARLAMASI VE GASTRONOMİ İLİŞKİSİ. Yayın Evi: Paradigma Akademi Yayınları Editör Adı: Ünal Aydın

Courses

AŞÇ1008 2023-2024 Bahar

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II

AŞÇ2012 2023-2024 Bahar

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2014 2023-2024 Bahar

DÜNYA MUTFAKLARI

AŞÇ1007 2023-2024 Güz

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

AŞÇ1507 2023-2024 Güz

UNLU GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ

AŞÇ2503 2023-2024 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ1008 2022-2023 Bahar

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II

AŞÇ2012 2022-2023 Bahar

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2014 2022-2023 Bahar

DÜNYA MUTFAKLARI

AŞÇ1007 2022-2023 Güz

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

AŞÇ1507 2022-2023 Güz

UNLU GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ

AŞÇ2503 2022-2023 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR