Personnel

 YUSUF YİĞİT
Yusuf Yiğit
@ E-mail
yusufyigit@mu.edu.tr
Phone
0252 211 3217

Staff of

Place of Duty

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Regular Staff

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Education

Bachelor's Degree

Gazi Üniversitesi - Mesleki Eğitim Fakültesi - Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bölümü (2000 - 2004)

Master's Degree

Gazi Üniversitesi - Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi (yl) (tezli) (2007 - 2010)

Doctorate

Selçuk Üniversitesi - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Besin Hijyeni ve Teknolojisi (dr) (2018 - 2024)

Academic Publishing

(A-1)

1-) Yiğit Yusuf, Yalçın Suzan, Onbaşılar Esin Ebru, 2024. Effects of Different Packaging Types and Storage Periods on Physicochemical and Antioxidant Properties of Honeys. Foods

(A-5)

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2024. Gastonomi Turizmi Açısından Datça Yöresel Yemekleri. https://turansam.com/
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. MUĞLA SUSAMI ve TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI . TURAN-SAM
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. SLOW FOOD ve CİTTASLOW KAVRAMLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ . TURAN-SAM
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. YENİLEBİLİR YABANİ ORMAN MEYVELERİNİN FAYDALARI ve GASTRONOMİDE. TURAN-SAM
5-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TÜRK MUTFAĞINDA HELVA. TURAN-SAM
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. GASTRONOMİ ALANINDA GIDA ATIK YÖNETİMİ ve TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMİ. TURAN -SAM
7-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ. TURAN-SAM
9-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2020. SEBZELERİN SAĞLIKLI BESLENMEYE ETKİSİ. TURAN-SAM
10-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
11-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL. TURAN-SAM
12-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
13-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ. TURAN -SAM
14-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. İŞ YAŞAMIMDA MOBBİNG. TURAN-SAM
15-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİ EKONOMİSİNİN YENİ ÜRÜNÜ KAPARİ. TURAN-SAM
16-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME. TURAN-SAM
17-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. DATÇA YEREL ÜRÜNLERİNİN İLÇENİN KIRSAL KALKINMASINA ETKİSİ. TURAN-SAM
18-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2016. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMLAR DERGİSİ

(B-5)

1-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, Biçici Fırat, 2016. Kırsal Turizm Gelişiminde Yerel Ürünlerin Önemi : Datça Yarımadası Örneği. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu

(B-1)

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GENÇLERİN BESLENME SORUNLARI. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ

(B-2)

1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. Doğu Marmara Bölgesinde Aternatif Turizm Alanı Çepni Köyü. IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. MESLEKİ EĞİTİMDE GASTRONOMİ. INTERNATİONAL CONTEMPORARY EDUCATIONAL RESEARCH CONGRESS
3-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kırsal Kalkınma Açısından Önemi. IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
4-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. MAKROBİYOTİK BESLENME TARZININ SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN İNCELENMESİ. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
5-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. YEREL EKONOMİ AÇISINDAN YENİLENİLİR MANTARLAR. III.KAORU ISHIKAWA BUSINESS ADMISNISTRATION and ECONONOMY CONGRESS
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ. III.KAORU IDHIKAWA BUSINESS ADMİSNISTRATİON and ECONOMY CONGRESS
7-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN GÜVENLİ GIDA. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TÜKETİM KÜLTÜRÜ VE GENÇLİK. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
9-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIALSCIENCES, CHINA TO ADRIATIC
10-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. Gençlerin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
11-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. BAL BESLENME VE SAĞLIK. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIALSCIENCES, CHINA TO ADRIATIC
12-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Sürdürülebilir Kalkınma Mesleki Eğitim. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
13-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. KENTSELLEŞME BÖLGELERİNDE EĞİTİM. UluslararasI Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi
14-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Popüler Kültür Gençlik. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi

(B-3)

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2017. Zerdeçal Bitkisi Özellikleri Faydaları ve Kullanım Alanları. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. ÖNLİSANS OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ VE TURİZM PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER BEKLENTİLERİ. 3.ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK, İSTİHDAM VE KARİYER KONGRESİ
3-) Öner Süleyman, Yiğit Yusuf, 2017. Anadolu Kültür Mirası Varlıklarının Kültür Turizmindeki Yeri ve Önemi. ULUSLARARASI TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. THE ACEDEMİC SUCCESFUL EFFECT OF PSYCHOLOGİCAL PROBLEMS OF UNIVERSITY STUDENTS. 2.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Popüler Kültürün Yeme İçme Alışkanlıklarına Etkisi. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRES OF EURASIA
6-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Yöresel Özellikleriyle Tarhana Çeşitlerinin Beslenme Açısından İncelenmesi. II.INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRES ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES
7-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Turizm Kentlerinde Kentleşme Kırsal Kalkınma İlişkisi. 1st International ScientificResearches Congress - Humanity andSocial Sciences (IBAD-2016)
8-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. Okul Sağlığı ve Hijyen. UluslararasıYükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu

(C-5)

1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2024. KÜLTÜREL DEĞERLER, YÖRESEL MUTFAK VE TURİZM/Sakin Şehir Bolu Göynük Yöresel Yemekleri. Yayın Evi: NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI Editör Adı: SEÇİM YILMAZ, ARAS SERCAN
2-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2024. MUĞLA'DA SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM/MUĞLA'DA SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM AÇISINDAN SLOWFOOD UYGULAMALARI. Yayın Evi: Kriter Yayınevi Editör Adı: ARSLAN AYAZLAR REYHAN, BAHAR MEHMET
3-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TURİZMDE DİJİTAL GELECEK :SEYAHAT,KONAKLAMA,REHBERLİK VE GASTORONOMİDE TEKNOLOJİK TRENDLER VE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR/YEREL MUTFAĞIN DİJİTALEŞMESİ: KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI VE YENİLENMESİ. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Cemil GÜNDÜZ
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 1900. EĞİTİM YOKSULLUK İLİŞKİSİ VE İNSAN HAKLARI/. Yayın Evi: LAMBERT ACADEMİC PUBLİSHİNG Editör Adı: Nevide AKPINAR DELLAL,Özgür YILDIZ

(C-6)

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2021. Temel Mutfak Bilimleri/Mutfakta Ön Hazırlık. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Doç.Dr Yılmaz SEÇİM ,Dr Selman BAYRAKCI

(D-15) Hakemlikler

1-) Uludağ Arıcılık Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1

(D-16) Hakemlikler

1-) Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi SBE Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Kent Akademisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1)

1-) BAL BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1

(E-3)

1-) GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) BAL BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) BAL BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
6-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
7-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
8-) TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
9-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
10-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-6)

1-) Effects of Different Packaging Types and Storage Periods on Physicochemical and Antioxidant Properties of Honeys - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1

(E-7)

1-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-8)

1-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) TÜRK MUTFAĞINDA HELVA - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1

(G-4)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: Datça ve Marmaris Ballarının Yangın Sonrası Kalite Ölçütlerine Uygunluğunun İncelenmesi. Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Datça ve Marmaris Ballarının 2021 yangınları Sonrası Kalite Ölçütlerine Uygunluğunun Belirlenmesi:Muğla Örneği. 2022-2023

Courses

AŞÇ1010 2024-2025 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ2522 2024-2025 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AŞÇ2524 2024-2025 Bahar

SÜSLEME SANATI

AŞÇ1511 2024-2025 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

AŞÇ2011 2024-2025 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2507 2024-2025 Güz

KASAPHANE ÜRÜNLERİ

SGP1801 2024-2025 Güz

İLKYARDIM

AŞÇ1010 2023-2024 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ2522 2023-2024 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AŞÇ2524 2023-2024 Bahar

SÜSLEME SANATI

AŞÇ1511 2023-2024 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

AŞÇ2011 2023-2024 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2507 2023-2024 Güz

KASAPHANE ÜRÜNLERİ

SGP1801 2023-2024 Güz

İLKYARDIM