Duyuru

Akademisyenimiz Dünyanın En Çok Atıf Alan Araştırmacıları Arasında

Son Güncelleme Tarihi : 01.12.2020 14:54:50

Dünyada çapında akademik çevrelerce büyük önem atfedilen “En Çok Atıf Alan Araştırmacılar 2020” listesi yayımlandı.

Clarivate Analytics tarafından Web of Science veri tabanında taranan dergilerde 21 konu kategorisine göre, en yüksek atıf alan %1’lik dilimdeki araştırmacıların yer aldığı “En Çok Atıf Alan Araştırmacılar 2020 (Highly Cited Researchers 2020)” listesi açıklandı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Ethem Süzek, dünya genelinde yalnızca yaklaşık 6 bin araştırmacının yer aldığı bu listeye 2018 ve 2019 yıllarında  girerek önemli bir başarı elde etmişti.

Bu yıl ilk kez geçmiş yıllarda bu ödüle layık görülen araştırmacılarla mülakat yapıldı. Bu mülakatta Dr. Öğr. Üyesi Barış Ethem Süzek, Clarivate Analytics’ten Joanna Wilkinson’a bilimin geleceği hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Barış Ethem Süzek, “Biyoinformatikte, araştırma yoluyla elde edilen bilgilerin klinik ortamlara aktarılmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. COVID-19 gibi çok fazla kişiyi etkileyen sağlık sorunları, kronik hastalıklardaki artış ve yaşlanan nüfus bu süreci daha da hızlandırdı. Olumlu tarafı ise teknoloji sayesinde bu zorlukların üstesinden gelebilecek olmamızdır. Önümüzdeki yıllarda yapay zeka, açık veri politikalarının gelişmesiyle yaşanacak veri patlaması ve yüksek verimli teknolojilerden çok büyük fayda sağlayacağımızı düşünüyorum. Kanımca gelecekte klasik tıpta bir paradigma değişimi olacak” dedi.

Röportaj linki; https://clarivate.com/webofsciencegroup/article/worlds-highly-cited-researchers-share-their-views-about-the-future-of-science/

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 01.12.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2866