Duyuru

Rektörümüzün, Sıtkı Davut Koçman’ın Vefatının 15. Yıl Dönümü Mesajı

Son Güncelleme Tarihi : 13.10.2020 16:04:38

Üniversitemize ismini veren Merhum Sıtkı Davut Koçman, eğitim alanına yaptığı yatırımlar ile bizlere çok önemli bir miras bırakmıştır. Bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli gücün, nitelikli insan kaynağı olduğunu bilen Koçman’ın yaşam öyküsü yalnızca öğrencilerimize değil hepimize örnek olmalıdır. Kendisi, ülkemizin kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle milletimizin ve Muğla halkının takdirini kazanmıştır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak bizler de emaneti olan bayrağı her geçen gün daha ileriye taşıyoruz. İnanıyorum ki kendisi Üniversitemizin bugün geldiği noktayı ve yakaladığı ivmeyi görseydi gurur duyardı.

Bu düşüncelerle, merhum Koçman’ın ailesine, Koçman Vakfı’mızın değerli Mütevelli Heyeti Üyelerine ve çalışanlarına bugüne kadar sundukları eşsiz katkılar için teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti İstiklal Madalyası ve Devlet Üstün Hizmet Ödülü sahibi büyük insan, Üniversitemizin destekçisi Sıtkı Davut Koçman’ı ebediyete intikalinin 15. Yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

                                                                                                                                                                         Prof. Dr. Hüseyin Çiçek

                                                                                                                                                                                       Rektör

         

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 13.10.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1952