Haber

Bologna Bilgi Paketi/Ders Katalogları ve OBYS Kullanımı Eğitimi Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 26.06.2019 08:00

Üniversitemizde Bologna bilgi paketi/ders katalogları ve OBYS kullanımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik, Fakülte Dekanları ve akdemik personel ile idari perosnel katıldı.

Toplantı kapsamında gerçekleşen Programı ile; Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün Bologna süreci kapsamında ders müfredatlarının hazırlanmasında hassasiyet gösterilmesi gereken hususlar, OBYS'nin kullanımı ile ilgili konularda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından kullanıcıların bilgilendirilmesi ve kullanıcı görüşlerinin alınması konularına ilişkin eğitim verildi.

Bologna süreci ile Avrupa üniversitelerinin, yükseköğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklılıkları korunarak birbirleriyle karşılaştırılabilir olması ve uyumlu hale getirilmesi, bir ülkeden yada yükseköğretim sisteminden bir diğerine geçişin kolaylaşması, böylece öğrenciler ile öğretim görevlilerin hareketliliği ve istihdamının artırılması amaçlanıyor.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.06.2019 08:00
Okunma Sayısı : 2623