14 Mart Tıp Bayramı Töreni Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 15.03.2023 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan törenin, açılış konuşmasını MSKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Haşim Olgun yaptı.

Ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Hipokrat’tan İbn Sina’ya, Sabuncuoğlu Şerafeddin’den Mustafa Behçet Efendi’ye kadar bütün hekimlerin ortak özelliği sadece tedavi süreçlerinde yer almamaları aynı zamanda işin akademik yönüyle de ilgilenmeleridir. Onları büyük tıp adamı yapan nitelikleri de işin ilim yönüne verdikleri önemdir. Yani yayın yapma, bu mesleğin kanununu şekillendirme veya amiyane tabirle kitabını yazmak esas meseledir. Çünkü biz akademisyenleri var eden ve ayrıcalıklı kılan yaptığımız yayınlardır“ dedi.

Tören, son iki yılda göreve başlayan öğretim üyelerine ve doçent / profesör kadrolarına yükseltilen öğretim üyelerine binişlerinin giydirilmesi ile sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.03.2023 00:00