Haber

2023 Eğitim Vizyonu Tanıtıldı

Son Güncelleme Tarihi : 24.01.2019 19:00

Ülkemizin 2023 Eğitim Vizyonuna, Üniversitemiz de çalışmalarıyla destek veriyor.

Bu çerçevede Eğitim Fakültemiz tarafından, Üniversitemizde eğitim gören öğretmen adaylarının yetiştirilmesini içeren 2023 Eğitim Vizyonu tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, ülkemizin 2023 vizyonunu hayata geçirerek, amatör yaklaşımdan profesyonel bir yaklaşıma geçtiğini söyledi. Çiçek, “Üniversitelerin artık eski anlayışla eğitim vermesi imkânsız hale gelmiştir. Bu nedenle daha iyi ne yapabiliriz bunu düşünmemiz lazım. Tabi bu noktada Üniversitemizin Ar-Ge çalışmaları ve öğrencilere yaklaşımı çok önemli. Ben Üniversitemizin öğretim elemanı alt yapısının köklü üniversitelerin gerisinde olduğunu düşünmüyorum. Ancak sosyal ve eğitim alanında proje eksiğimiz var. Ama şunu söylemeliyim ki, özellikle eğitim ile ilgili çok fazla proje talebi var. Önemli olan bizim bu açığı görüp ona göre çalışmalar yapmamız. Ben inanıyorum ki Eğitim Fakültesi olarak sizler çok iyi projeler hazırlayabilirsiniz" dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, Üniversitemizin 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili bilgi verdi.

Duman, yapılan bu toplantının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyerek, Üniversitemizin eğitim alanına sağladığı katkılardan bahsetti. Üniversitemizin 3 yıllık Eğitim Planı hakkında sunum yapan Prof. Dr. Duman, “İlk defa açıklanan eğitim sistemi programıyla toplumsal mutabakat sağlanmıştır. Aynı zamanda ilk defa Cumhuriyet tarihinde bir bakan 3 yıl boyunca ne yapacağını açıklamıştır. 2023 eğitim vizyonu bir paradigma değişimidir. Bu sayede 21. yüzyılın paradigmasına geçiş yapılmıştır. Bu vizyon veriye dayalı yönetimi benimsemektedir, okuryazarlık türlerini ve değişimi ön plana çıkarmaktadır, insan odaklı bir paradigmayı inşa etmektedir. Aynı zamanda bu vizyon sonunda, sadece öğrenci değil yöneticiler ve öğretmenler de öğrenen oluyor” dedi.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, bağlı bulundukları bölümlerin ve anabilim dallarının 2023 Eğitim Vizyonu hakkında sunum yaptı.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.01.2019 19:00
Okunma Sayısı : 2971