Haber

AB Proje Yönetim Süreçleri Konferansı Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 13.02.2019 00:00

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde, “AB Projeleri Yönetim Süreçleri ile Yurt İçi ve Yurt Dışı Proje Destekleri Konferansı” düzenlendi.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uluslararası İşbirliği Dairesinde görevli Yeşim Kılıç’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Üniversitemizden ve dışarıdan çok sayıda öğretim üyesi ve araştırmacı katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek yaptı. Rektör Çiçek, “Yönetime geldiğimiz günden itibaren en büyük amacımız TÜBİTAK bilimsel proje sıralamasında ilk 50’ye girmekti. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Ancak süreç içerisinde hedeflerimizi büyüttük. Ben Üniversitemizin bir AR-GE üniversitesi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü üniversitelerin sürdürülebilirliği biraz da AR-GE üniversitesi olmasına bağlıdır. Bu hedefe ulaşmamız için de proje üretmemiz gerekiyor. Bu nedenle dönem içerisinde hem idari hem de akademik personelimiz birçok eğitim verdik” dedi.

Çalışma hayatı boyunca çeşitli AB projelerinde görev alan Yeşim Kılıç, AB destekli proje hazırlama ve proje yönetim süreçleri ile ilgili yaptığı sunumunda; AB proje destek türleri, proje hazırlama ve uygulama esasları, projelerin reddedilmemesi için dikkat edilmesi gereken noktalar ve AB’nin destek verdiği alanlar hakkında bilgi verdi.  

Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, sunumundan dolayı Yeşim Kılıç’a çiçek ve plaket takdim etti.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.02.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2627