Haber

Afrikalı Öğrencilerimiz Kültürel Zenginliklerini Tanıttılar

Son Güncelleme Tarihi : 13.05.2019 00:00

Üniversitemiz Afrikalı Öğrenciler Kültür Topluluğu tarafından “Afrika’ya gitmeden keşfet ve Afrika’yı Tanı” sloganıyla dans, tiyatro, şiir, müzik, defile ve komedi etkinlikleri gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “Tüm uluslararası öğrencilerimizi en büyük zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bu kültürel çeşitlilik üniversitemize bilimsel olarak da farklı bakış açıları kazandırmaktadır. Öyle görüyorum ki Afrikalı öğrencilerimiz geleneklerini hem giyim kuşamlarıyla hem de gündelik yaşam pratiklerinde çok güzel bir şekilde yaşatmakta ve temsil etmekteler. Ben her yıl Afrikalı öğrencilerimizin sayısının daha da artarak aramıza katılacaklarına inanıyorum. Onları şahsen misafir olarak değil ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Bu güzel programla bizleri çok mutlu ettiler, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte yöresel kıyafetlerini ve geleneksel müziklerini sunan öğrencilerimiz etkinliğin sonrasında katılımcılara yöresel yemeklerinden ikramda bulundular.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.05.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2876