Haber

Akreditasyon Kapsamında ADDS Eğitimi Verildi

Son Güncelleme Tarihi : 28.03.2019 16:00

Üniversitemiz Fen ve Edebiyat Fakülteleri öğretim elemanlarına, Akreditasyon Ders Değerlendirme Sistemi’nin (ADDS) kullanımı ve çalışması ile ilgili eğitim verildi.

Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından, geçtiğimiz günlerde Üniversitemiz “Fizik” ve “Sosyoloji” bölümlerine akreditasyon verildi.

Bu kapsamda, öğrencilerin ders kazanımlarına ulaşma düzeylerinin belirlenerek, program çıktılarına katkı yüzdelerinin hesaplanmasında kolaylık sağlayacak olan Akreditasyon Ders Değerlendirme Sistemi oluşturuldu.

Ders değerlendirme dosyası içerisinde yer alan verilerin, sistem üzerinden çıktılarının alınması ve dosya oluşturulmasında kullanılacak ADDS, Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görevli Mühendis Serhat Konyalıoğulları tarafından öğretim elemanlarına anlatıldı.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda verilen eğitime, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de katıldı.

ADDS, akreditasyon süresince bölüm ve programlarda uygulanan müfredatlar ile öğrencilerin belirlenen program çıktılarına uygun olarak mezun olması ve mezunların eğitim sonrası amaçlarına ulaşıp ulaşamadığının ölçülerek raporlanması amacıyla oluşturulan bir sistemdir.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.03.2019 16:00
Okunma Sayısı : 3112