Büyük Şairin Anısına Güreş Müsabakası Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 12.03.2019 12:00

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi tarafından, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün yıl dönümü ve şair Mehmet Akif Ersoy’u anma amacıyla düzenlenen “Milletin Sesi Mehmet Akif” adlı tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tören, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Suna Açar’ın okuduğu, büyük şair Ersoy’un “Ordunun Duası” şiiri ile devam etti.

Törende, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ilişkin konuşma yaptı.

Ardından kürsüye geçen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik, İstiklal Marşı’nın yazıldığı tarihi döneme ve Mehmet Akif Ersoy’a ilişkin bilgi verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un yazar ve veteriner kimliğinin yanında, güreş sporuyla da ilgilenmesi nedeniyle, Fakültemiz öğrencileri tarafından temsili güreş müsabakası düzenlendi.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy’un yönetiminde, Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri Kutluay Kalemcioğlu, Celal Özcan, Metin Çakır ve Sadık Şam’ın gerçekleştirdiği müsabaka büyük ilgi gördü.

Tören toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.03.2019 12:00