Haber

Ender Görülen Hastalığa Başarılı Müdahale

Son Güncelleme Tarihi : 18.03.2021 09:30

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine ender görülen böbreküstü bezi kanaması şikâyetiyle başvuran çocuk hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ardı ardına gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar ile bölgenin ve ülkemizin en büyük üniversite hastanesi olmaya hazırlanıyor.

Çocuk Cerrahisi Bölümümüz, Hastanemizin acil servisine başvuran çocuk hastayı başarılı bir ameliyat ile eski sağlığına kavuşturdu.

Çocuk Cerrahisi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nazile Ertürk, Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş ve Dr. Muhammed Kurt tarafından gerçekleştirilen ameliyat iki saat sürdü.

Doç. Dr. Nazile Ertürk, bu hastalığın tüm dünyada nadir bildirilen bir hastalık olduğunu; tanı ve tedavinin gecikmesinin ölümle sonuçlanabileceğini ancak Üniversitemizin gerek tecrübeli kadrosu gerek yeterli tıbbi imkânları sayesinde soruna anında müdahale edildiğini belirtti.

Doç. Dr. Ertürk, “Sağlık Bakanlığımızın sağlık politikaları kapsamında, ilimizde ilk kez uygulanan bu operasyon, başarı ile sonuçlandı. Başka hekimlerin bu hastalık konusunda farkındalığını artırmak ve literatüre katkı sağlamak amacıyla bu tecrübemizi vaka sunumu şeklinde sunmayı planladık” diyerek Üniversitemizin Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırdığı öğretim üyeleriyle böylesine başarılı bir ameliyatı gerçekleştirme fırsatı bulduklarını da sözlerine ekledi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.03.2021 09:30
Okunma Sayısı : 1459