Haber

Fethiye’de Ekonomi ve Finans Konuşuldu

Son Güncelleme Tarihi : 15.12.2018 10:00

Türkiye Bankalar Birliği Baş Ekonomisti Ümit Ünsal, Fethiye İşletme Fakültesi Umut Ertürk Konferans Salonu’nda “Ekonomi ve Finans” semineri verdi.

Üniversitemiz Fethiye İşletme Fakültesi Ekonomi ve Finans Topluluğu tarafından düzenlenen seminere Üniversitemiz akademisyenleri, lisans-lisansüstü öğrencileri ve Fethiye iş dünyasından tanınmış simalar katıldı.

Yoğun ilginin olduğu seminerin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Öğrencilere verdiğimiz değerin sözde kalmaması için onları geliştirecek birtakım faaliyetlerde bulunuyoruz. Bugün de bu faaliyetlerden birini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Ekonomist Ümit Ünsal, ekonomi ve finans hakkındaki değerli tecrübelerini paylaşacak. Kendisine katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Doç. Dr. Serkan Çiçek’in moderatörlüğündeki seminerin konuşmacısı Ekonomist Ümit Ünsal, Türkiye’nin ekonomik geleceği, enflasyon, ekonomik beklentiler, cari işlemler açığı ve bütçe açığı hakkında konuştu. Ünsal, Türkiye’nin 2018’in ilk ve ikinci çeyreğindeki büyüme oranları ve tasarruf açığı olarak da bilinen cari işlemler açığı hakkında bilgi verdi.

Büyüme oranı ve cari işlemler açığı arasında doğru orantı olduğunu vurgulayan Ünsal, Türkiye büyümeye başladıkça cari işlemler açığının ortaya çıkacağını söyledi. Ülke ekonomisi açısından düşük bütçenin düşük harcama, düşük harcamanın da devletimiz için düşük gelir vergisi anlamına geldiğinin altını çizen Semih Ünsal, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Ekonomist Ünsal, “Batıyor muyuz” sorusuna “Ekonomi sadece siyah ve beyaz renklerden ibaret bir yer değil gri renkler de var. Batmıyoruz ama birtakım zorluklar yaşayacağız. Ülke olarak riskler aldık, bunların da belli sonuçları olacaktır” şeklinde cevap verdi.

1994 ve 2001 yıllarında yaşanan ekonomik krizlerde bankaların ve devletin ekonomik anlamda bunalım yaşadığını, halkın borcu olmadığını belirten Ünsal, 2018’de bankaların ve devletin borcu olmadığını, halkın borcu olduğunun altını çizdi. Volatiliteye, cari işlemler açığının düşük olmasına ve yüksek enflasyon oranlarına bağlı olarak yaşanan ekonomik bunalımın devlet ve bankalar güçlü olduğu için daha rahat aşılabileceğini ifade eden Semih Ünsal, Türkiye'nin büyüme oranları yükseldikçe cari işlemler açığının artacağını söyledi.

Seminerin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e ve Ümit Ünsal’a plaket ve çiçek takdim edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.12.2018 10:00
Okunma Sayısı : 4310