Haber

Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper MYO Akademik Yıl Açılış Töreni

Son Güncelleme Tarihi : 03.11.2018 13:00

Üniversitemiz Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni yapıldı. Başsavcı Mustafa Alper Sosyal Tesislerinde gerçekleşen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Kavaklıdere Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Şehit Başsavcı Mustafa Alper’in kardeşi Ümit Alper,  Kavaklıdere ilçe protokolü ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuşmasına Kavaklıdere Meslek Yüksekokuluna adını veren Şehit Mustafa Alper’i anarak başladı. Çiçek, “Başsavcı Mustafa Alper 10 Mayıs 2017 günü görevine giderken geçirdiği şüpheli kazada şehit düştü. Biz bugün, canını bizler ve demokrasimiz için feda eden şehidimizin adını alan okulumuz çatısı altında olmaktan gurur duyuyoruz” diyerek, Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulundan hukukun üstünlüğü ve vatanın bağımsızlığı bilinciyle hareket edecek öğrenciler mezun olmasını diledi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ilk kez Acil Durum ve Afet Yönetimi Programına 41 öğrenci alarak aktif bir şekilde eğitim öğretime başlayan Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulumuz, önümüzdeki süreçte tüm programlarını aktif hale getirerek bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu mesleki becerilere sahip öğrenciler mezun edecektir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü olarak gençliğimizi bir hazine olarak görüyorum. Onlar, içlerindeki cevheri ortaya çıkarmadığı sürece, tıpkı toprak altında kalmış ve keşfedilmemiş bir hazine olarak kalacaklardır. Geleceğimizi imar edebilmek adına onların içindeki bu kıymeti ortaya çıkarmak için gün be gün çalışıyoruz. Bu bağlamda, Aziz Atatürk’ün “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” ilkesini şiar edinerek gençliğimize fazlasıyla güvendiğimi tekraren ifade etmek isterim”

Törenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yakın zamanda tamamlanması planlanan Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulundu.

Rektör Çiçek ardından Kavaklıdere Kaymakamı Ali Ekber Ateş'i makamında ziyaret etti.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.11.2018 13:00
Okunma Sayısı : 4064