Haber

Marmaris'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Son Güncelleme Tarihi : 16.07.2020 08:00

İlimizin Marmaris ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Atatürk Anıtı önünde bir dizi etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütü mensuplarının darbe teşebbüsü sırasında en önemli merkezlerden biri olan Marmaris’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ile Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrağı ile alanı doldurdu.  

Darbe kalkışmasında FETÖ terör örgütü üyesi askerler tarafından şehit edilen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in annesi Güzel Eker ve babası Nihat Eker de programa katıldı. 

Program Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından 15 Temmuz'a dair sinevizyon gösterisi yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sinevizyonda canlı verildi. Öğrenciler 15 Temmuz'u anlatan şiirlerini okudu. Tasavvuf müziği dinletisinin ardından sela okunmasıyla tören sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.07.2020 08:00
Okunma Sayısı : 1619