Haber

Milas Halıları Yeniden Canlandırılıyor

Son Güncelleme Tarihi : 22.02.2019 00:00

Üniversitemiz Milas Meslek Yüksekokulu, Milas Kaymakamlığı, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile hayata geçirilen “Milas Halısını Gelecek Kuşaklara Aktarma Projesi" kapsamında halı dokuyan aileler ziyaret edildi.

Ünlü Milas halısının tüm dünyaya tanıtılması için hayata geçirilen ve Üniversitemizin de destek verdiği proje çerçevesinde, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Berna Sevinç, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas’a bağlı Bağcılar Mahallesi’nde halı dokuyan aileleri ziyaret etti.

Geleneksel yöntemle dokunan Milas el halıları için desteklerinin devam edeceğini ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas el halıları için coğrafi işaret verilecek. Coğrafi işaret alan halılar tüm fuarlarda sergilenip satışa sunularak ilmek ilmek, el emeği göz nuru halıları dokuyan sizlere büyük katkısı olacak. Aynı zamanda Milas ve Milas halısının duyurulması için çok önem arz edecektir" dedi.

Proje kapsamında aynı zamanda eski Milas halılarının motif ve desenleri Milaslı kadınlara dokutturularak, unutulmaya yüz tutmuş halılar yeniden yaşatılacak.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.02.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3826