Haber

Milas'ta Zeytin Hasat Şenliği

Son Güncelleme Tarihi : 03.11.2018 17:00

Muğla’nın Milas ilçesinde 5. Milas Zeytin Hasat Şenliği düzenlendi.

Milas Zeytin Hasat Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı. Şenliğe, Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Muğla halkı katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan Hasat Şenliği, protokol konuşmaları ile devam etti. Vali Esengül Civelek, zeytin ve zeytinyağının Muğla'nın ekonomik ve sosyal hayatında önemli yeri bulunduğunu söyledi. Zeytin üreticilerinin hasat döneminde emeklerinin karşılığını almasını temenni eden Civelek, "Muğla olarak uygun iklim koşullarımız ve verimli topraklarımızda zeytin yetiştiriyoruz. Çok sayıda çiftçimiz için zeytincilik geçim kaynağı. Ekonomik ve sosyal açıdan değeri yüksek bir ürün" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar meydanda kurulan ürün stantlarını gezdi. Şenlik, Menteşe Mahallesi'ndeki hasat etkinliği ile devam etti. Davetliler burada üretim yapan bir çiftçinin tarlasında hasat yaptı. Hasat sonrasında kasalara dökülen zeytinler, zeytinyağı fabrikasında sıkıldı ve elde edilen taze zeytinyağı şenliğe katılanlara tattırıldı.

Milas Amfi Tiyatro'da Dr. Ender Saraç tarafından gerçekleştirilen söyleşi ve workshop etkinliği ile kadın çiftçiler tarafından düzenlenen defile, tiyatro gösterisi, müzik dinletisinin ardından 5. Milas Hasat Şenliği’nin ilk günü sona erdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.11.2018 17:00
Okunma Sayısı : 3429