Haber

MSKÜ, “Yeniden” Öğrencilerinin En Memnun Olduğu Üniversiteler Arasında

Son Güncelleme Tarihi : 20.07.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında “genel memnuniyet” sıralamasında yeniden ilk 10’da yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı/University Assesments & Research Laboratory [ÜniAr] tarafından yürütülen 2022  Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2022) verileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirme ve üniversitelerin daha öğrenci merkezli olmaları yolunda bir yol gösterici olma amacıyla her yıl düzenli olarak yayımlanan araştırma sonuçları, bu yıl 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören yaklaşık 48 bin öğrenciden veri toplanarak hazırlandı.

Üniversitelerden Genel Memnuniyet, Öğrencilerin Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği sıralamalarının yer aldığı TÜMA 2022 sonuçlarına göre MSKÜ, “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması” kategorisinde 199 üniversite arasında 20. sırada yer aldı. MSKÜ, devlet üniversiteleri arasında ise 8. sırada yer almayı başardı.

Her yıl paylaşılan TÜMA verileri sonuçlarına göre üst üste, en üst basamaklarda yer alan MSKÜ, 2022 yılında da yeniden “A” düzeyinde üniversiteler seviyesine yer alarak bu başarısını perçinlemiş oldu.

Yine araştırmaya göre yerleşke ortamının çekiciliği, sosyal tesisler, yurt imkânları ve kalitesi, ulaşım rahatlığı, güvenlik, fiziki mekânların estetik ve kullanışlılığı, yerleşkenin konumlandığı çevrenin ölçüldüğü “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” sıralamasında MSKÜ, en başarılıları temsil eden “A” düzey üniversiteler içerisinde yer aldı.

“Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” sıralamasında da zirveye oynayan MSKÜ, bu yıl 12. sırada yer alarak “A+” düzeyinde üniversite olduğunu ispatladı.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.07.2022 00:00
Okunma Sayısı : 11156