Haber

MSKÜ Organik Kolonya ve Sabun Üretiyor

Son Güncelleme Tarihi : 12.05.2020 00:00

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs (Covid-19) Pandemisi ile mücadele kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), organik kolonya ve sıvı sabun üretmeye başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı “Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen TR32/15/ÜRETİM/0022 referans numaralı proje sonucu, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi’nde kurulan Kozmetik Üretim Tesisi’nde, Covid-19 Salgını nedeniyle ülkemizde yoğun talep gören kolonya ve sıvı sabun imalatı için alanında uzman akademik personel ile çalışmalara başlandı.

Ürünler üzerinde yapılması öngörülen tüm testlerin tamamlanması ve bildirimlerin yapılmasının ardından, ilk etapta 2 bin adet 400 ml’lik lavantalı ve kantaronlu sıvı sabun ve 200 ml’lik bin adet zambak, menekşe, sandal ağacı, limon, portakal çiçeği, gelincik, papatya kolonyası üretilecek. Üretimi gerçekleştirilen ürünler, ilk olarak kurum çalışanlarına dağıtılacak. Ardından Muğla’nın merkez ilçesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak gönderilecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Çöl, çalışmaları yerinde görmek üzere Kozmetik Üretim Tesisi’ni ziyaret etti. Rektör Çiçek, üretim aşmasında görev alan Üniversitemiz öğretim elemanları Prof. Dr. Nazan Demir, Prof. Dr. Yaşar Demir, Doç. Dr. İbrahim Kıvrak, Öğr. Gör. Dr. Muhammet Atasoy, Öğr. Gör. Tolga Göktürk ve Kimyager Sıla Nezahat Daşdemir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi'ne karşı korunmak için ilimizin ihtiyacı olan temizlik ve hijyen maddelerinin üretimi ve kamunun elindeki kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak adına, Üniversitemiz üstüne düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edecek.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.05.2020 00:00
Okunma Sayısı : 4668