Haber

Muğla İlçe Kaymakamları, ALM ve TTO’yu Ziyaret Etti

Son Güncelleme Tarihi : 10.12.2021 00:00
Muğla ilçe kaymakamları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile birlikte Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALM) ile Teknoloji Transfer Ofisi’ni (TTO) gezdi.
 
Muğla ilçe kaymakamları, Üniversitemizde düzenlenen etkinliğin ardından Üniversitemiz ALM ile TTO’yu ziyaret etti. Ziyarette kaymakamlara Muğla Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri eşlik etti.
Kaymakamlar ilk olarak ALM içerisinde hizmet veren Malzeme Araştırma, Biyokimya, Termal Analiz ve Yüzey Ölçüm Analiz Laboratuvarlarını gezdi. İnceleme esnasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile TTO Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Aktürk, heyete Merkezin işleyişi ve Merkez’de sunulan hizmetler ile ilgili bilgi verdi.
Heyet ardından Üniversitemizde sektör odaklı üniversite-sanayi arasında aktif iletişim noktaları oluşturmak amacıyla hizmet veren TTO’yu ziyaret etti.
Burada TTO içerisinde oluşturulan ve akademisyenlerimizin, araştırmacılarımızın, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın girişimlerinin başlatılabilmesi ve şirketleşmesi için gerekli bilgilendirmelerin ve yönlendirmelerin yapılabilmesi amacıyla oluşturulan modüller hakkında bilgi aldı.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 3258