Haber

Muğla Tazelenme Üniversitesi Yeni Döneme Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 23.09.2019 16:00

Muğla 60 Yaş Üstü Tazelenme Üniversitesi yeni eğitim öğretim dönemine başladı. Muğla Tazelenme Üniversitesi Açılış Töreni'ne Muğla il protokolü, Üniversitemiz personeli ve çok sayıda 60 yaş üzeri öğrenci ile aileleri katıldı.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde yapılan açılış töreninde konuşan Muğla Tazelenme Üniversitesi kurucularından Prof. Dr. Muammer Tuna, Üniversitenin kuruluş amacından bahsederek, bu girişimin 60 yaş üstü insanları daha sağlıklı, zinde ve aktif kıldığını; böylece üretim döngüsüne katılan yaşlıların hem kendilerine hem de topluma katma değer sağladıklarını ifade etti.

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri adına konuşma yapan Sadettin Özbek ise, "Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. En önemlisi öğrenciler derslerde çok mutlular. Spor dersleri ise tazelenmemiz için en önemli derslerden" diyerek okulda yaptıkları çalışmaları anlattı. Tören sonrası açılış pastası kesildi.

Tazelenme Üniversitesinin Muğla da dahil olmak üzere 2019-2020 dönemi itibariyle Türkiye’de toplam 5 kampüsü bulunuyor. Fethiye, Milas, Menteşe, Köyceğiz ve Bodrum'da bulunan kampüslerde bu yıl yaklaşık 700 öğrenci eğitim görecek.

Tazelenme Üniversitesinin kampüslerinde bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken öte yandan uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanınıyor. Kampüslerde öğrenim gören genç kuşakların Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle aynı ortamda buluşması, onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanması, eğitimin hedefleri arasında yer alıyor.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.09.2019 16:00
Okunma Sayısı : 5975