Haber

Muğla'da 100. Yıl Kutlamaları

Son Güncelleme Tarihi : 20.05.2019 00:00

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs sabahı Cumhuriyet Meydan'ından Menteşe Spor Salonu’na kadar süren Gençlik Yürüyüşü, tüm Muğla'yı bir araya getirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bakiye Uğur, Prof. Dr. Adnan Çevik ile Üniversitemiz personelinin de katıldığı yürüyüş boyunca, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri kortejin önünde yer aldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü kutlamaları Muğla Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törenle devam etti. 

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Süleyman Girgin ve Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Atatürk Stadı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bandosu konser verdi.
 
Törende, Rahvan binicilik sporcularının geçişi, 19 Mayıs oratoryosu, zeybek gösterisi ve spor ekiplerinin gösterileri yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren milli sporculara ödülleri Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile birlikte protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Programın son kısmında ise Muğla’dan Samsun’a giden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bisiklet takımının Samsun Valisinden aldığı Türk Bayrağı Vali Esengül Civelek’e teslim edildi. Bayrağı öperek teslim alan Vali Civelek, Türk bayrağını Muğla'ya taşıyan bisikletçilere teşekkür etti.
 
Program sonunda Vali Esengül Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve protokol üyeleri, Sınırsızlık Meydanı’nda kurulan stantları gezdi ve düzenlenen etkinlikleri izledi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.05.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3002