Muğla'da, 18 Mart'ın Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı

Son Güncelleme Tarihi : 18.03.2021 00:00

Muğla’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Şehitler Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve protokol üyeleri katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Saygı atışının ardından Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Taşkesen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından anıt şeref defteri imzalandı. Program Menteşe ilçe merkezinde bulunan şehitliklerin ziyaret edilmesinin ardından Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda anma programı ile devam etti.

Burada gerçekleştirilen programda  Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Zaferi ile ilgili bir konuşma yaptı. Ardından Hakkari’de 2019 yılında şehit olan Süleyman Yasir Ağır ile Emre Kargın'ın ailelerine Vali Orhan Tavlı tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.03.2021 00:00