Haber

Öğrencilerimizden TÜBİTAK Bölgesel Proje Yarışmaları ve TEKNOFEST 2019'da Dereceler

Son Güncelleme Tarihi : 24.09.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ahmet Önder Gür ve Şafak Öksüzer'in, Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan danışmanlığında hazırladığı "Elektrik Dağıtım Sistemlerinde Blokzinciri Tabanlı Mahremiyet Çözümü" çalışması Türkiye çapında gerçekleşen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda "Akıllı Şehirler ve Ulaşım" kategorisinde üçüncü oldu.

Bu yıl yedincisi düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında 160 farklı üniversiteden toplam 1640 başvuru alındı. Yapılan ön inceleme ve jüri değerlendirmeleri sonucunda 613 proje (1107 öğrenci) Bölge Yarışmalarına davet edildi. Bölge yarışmalarında birincilik derecesi alan 112 projenin, TEKNOFEST 2019 İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali  finalinde sergilendi.

Final sergisine İzmir-Bursa Bölge Yarışmasında "Akıllı Şehirler ve Ulaşım" kategorisi birincilik elde eden öğrencilerimiz Ahmet Önder Gür ve Şafak Öksüzer ile Dr. Öğr. Üyesi Barış Ethem Süzek danışmanlığında hazırlanan “Sağlık” kategorisindeki projesiyle birincilik elde eden Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencimiz Muzaffer Şenkal katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; “Elektrik Dağıtım Sistemlerinde Blokzinciri Tabanlı Mahremiyet Çözümü" başlıklı çalışma "Akıllı Şehirler ve Ulaşım" kategorisinde üçüncü oldu.

Öğrencilerimiz TEKNOFEST ana sahnesinde düzenlenen tören ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden ödüllerini aldılar.

Öğrencilerimizin başarılarından duyduyğu gururu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; "Şehirle bütünleşmiş bir proje üniversitesi olma hedefiyle hızla oluşturduğumuz teknik ve akademik alyapının sonuçlarını almak onur verici. Bizler öğrencilerimizin potansiyeline her daim inandık. Yönetim olarak onlara sosyal, kültürel ve teknik imkanlar sağladıkça kendilerinin de ülkemizin bilimsel gelimesi adına projeler geliştirerek bizlere cevap verdiklerini gördük. Tabii buradaki başarıda, donanımlarını ve başarılarını kıstas alarak oluşturduğumuz akademik kadromuzun payı da çok büyük. Hem öğretim elemanlarımızın hem öğrencilerimizin bu yıl içerisinde gerçekleştirdikleri projeler ile TÜBİTAK sıralamalarında üniversitemizi üst sıralara taşıdıklarını görüyoruz. İlerleyen yıllarda uluslararası arenada daha büyük başarılar elde ederek, rekabet gücü yüksek ve marka değeri olan projeler gerçekleştireceğimizden hiç şüphem yok. Bugün yakalanan ivmenin, yarın gerçekleşecek olanların müjdecisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü yönetim olarak disiplinli, öngörülü ve sistematik çalışmalarla güçlü bir altyapı oluşturduk. Başta Ülkemize, Bölgemize ve tüm insanlığa faydası olan çalışmaların üssü olan bir Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi hedefiyle yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Ben şahsım ve Üniversitemiz adına öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bu gurur Üniversitemizin, Muğla'mızın ve Ülkemizin gururdur. Tüm ekibimizin başarılarının devamını diliyor, kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.09.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2865