Haber

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın"

Son Güncelleme Tarihi : 06.02.2019 12:30

İçişleri Bakanlığının, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlattığı eyleme Muğla da destek verdi.

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen eyleme, Muğla Valisi Esengül Civelek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, çok sayıda öğrenci ve Muğlalı katıldı.

Yaya geçitlerinde ve okul önlerinde yayalara geçiş üstünlüğü verilmesi sonrası başlatılan kampanya çerçevesinde, Vali Esengül Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, protokol üyeleri ve çocuklar, sürücülere broşür dağıtarak uygulama hakkında bilgi verdi.

Üniversitemiz A ve C Kapı girişleri ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde de sürücülere, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen broşürler dağıtıldı. Üniversitemiz özel güvenlik personeli, aynı zamanda araç sürücülerini yeni kanun hakkında bilgilendirdi.

2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmesi ile uygulamaya konulan değişikliğe göre sürücülere, “Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını verme zorunluluğu” getirildi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.02.2019 12:30
Okunma Sayısı : 2594