Haber

Şehidimizin Adı Mezun Olduğu Fakültenin Amfisine Verildi

Son Güncelleme Tarihi : 17.10.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik Amfisinin açılış programı gerçekleştirildi.

2016 yılında Beşiktaş'ta yaşanan hain terör saldırısı sonucu şehit olan mezun öğrencimiz Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in aziz hatırasını yaşatmak için Üniversitemiz İİBF amfisine kendisinin ismi verildi.

Programa; şehidimizin ailesi, Muğla Valisi Esengül Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Diberoğlu, Rektör Danışmanları, Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Üniversite Senato Üyeleri ve üniversitemiz personeli ile öğrenciler katıldı. İstiklal Marşımız ve tüm Şehitlerimizin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuşmasına, "Amfimizi ismi ile şereflendiren, 2012 yılında İktisat Bölümümüzden mezun olan Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in aziz hatırası önünde saygıyla eğilerek başlamak isterim" diyerek başladı.

Barış Pınarı Harekatına Vurgu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çiçek konuşmasının devamında; "Fakültemiz Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in adını şanlı bir apolet gibi ebediyen omzunda taşıyacaktır. Şehitlerimizin adını yaşatmak bu nedenle çok önemlidir. Toplumsal hafızası olmayan, dününü bilmeyen bir nesil yarınlarını sağlıklı bir biçimde inşa edemeyecektir. Nitekim bizler bugün şehidimizin kutsal hatırasını yaşatarak toplumsal dimağımızı bir nebze de olsa yaşatma gayreti içerisindeyiz. Vatanımız tarih boyunca Ortadoğu ve Anadolu’nun en kilit noktasında olması nedeniyle devamlı olarak, gizli veya alenen yapılan saldırılara maruz kalmıştır. Ancak söz konusu vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı olduğunda bu milletin her ferdi göğsünü siper ederek en zor sınavlardan bile galip çıkmıştır. İşte bugünlerde bu sınavlardan birini veriyoruz. Bir arada bulunduğumuz bu saatlerde, ordumuz Suriye’nin kuzeyinde “Barış Pınarı Harekâtını” gerçekleştiriyor. Ulus olarak topyekûn birlik ve beraberlik ruhuyla, sınırlarımıza hiçbir terörist unsurun sırtını yaslamasına müsaade etmediğimizi yedi düvele gösteriyoruz. Bilinmelidir ki; milli güvenliği olmayan hiçbir toprakta bilim de, sanat da, refah da yeşeremez. Bu vesileyle gönlümüzün ve dualarımızın; Barış Pınarı Harekâtına katılan, destek veren ordumuzun tüm fertleriyle olduğunun altını tekraren çizmek istiyorum. Erdem Özçelik’ler olmasaydı bizler ve evlatlarımız bugün huzur içinde yaşıyor olamayacaktık. Bundan böyle hiçbir vatan evladının ayağına taş değmemesini Allah’tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in ailesi ile birlikte amfi kapısına isim panosu takılarak program sona erdi.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.10.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2796