Haber

"Travma"ya Duyarsız Kalma

Son Güncelleme Tarihi : 23.11.2018 17:00

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Erdur Baker, AKM C Salonu’nda “Travmaya Duyarlı Okullar Yaratma” konferansı verdi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa Üniversitemiz akademisyenleri ve lisans-lisansüstü öğrencileri katıldı.  Prof. Dr. Baker, “Travma, travmatik olayın ayırt edici özellikleri, travmatik olaylara uyumu etkileyen faktörler, travma sonrası stres ve kaygı bozukluğu, travma paradigması, çocuklar ve ergenler için travmatik yaşantı” başlıkları altında eğitim verdi.

Okul ve travma ilişkisi üzerinde duran Prof. Dr. Baker, travmatize eden okul ve iyileştiren/güçlendiren okul arasındaki farkların altını çizerken, okul ortamında yetişkinlerin öğrencilerin güven duygusunu geliştirecek şekilde davranmasının gerekliliğini vurguladı. Travma sonrası kendini güvenli ortamda hissetmeyen çocukların öğrenme güçlüğü çekmesinin nedenlerini açıklayan Baker, küçük travmalar ve kötü iç seslerin insan yaşamındaki olumsuz sonuçları hakkında bilgi verdi.

Travmaların insan yaşamında 3 belirgin sonucu olduğunu aktaran Baker, çocukların travma sonrasında büyüme-gelişme gösterebileceğini ifade etti. Sadece okulların değil iş ortamının, kampüs ortamının da travmaya duyarlı hale getirilebileceğini söyleyen Baker, sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.11.2018 17:00
Okunma Sayısı : 4759