Haber

Türk Masalları Derlenerek Gelecek Kuşaklara Aktarılacak

Son Güncelleme Tarihi : 06.11.2019 17:00

Türk masallarının derlenerek gelecek kuşaklara aktarılacağı “Türk Masalları Külliyatı-1 (Türkiye Sahası) Projesi” kapsamında Ankara’da düzenlenen toplantıda, 130 bilim insanı bir araya geldi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Edebiyat alanında özgün ve önemli projelerinden biri olan “Türk Masalları Külliyatı-1 (Türkiye Sahası) Projesi” çerçevesinde 81 il üniversitesinden akademisyenlerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun ve Türkiye’nin önemli bilim insanları katıldı.

Türkiye sahası masallarının bilimsel bir şekilde derlenmesi, toplanması ile sözlü ve yazılı masal külliyatı oluşturulması amacıyla yürütülen projede, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Üyesi Üniversitemiz İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci Önal Proje Yürütme Komisyonu Üyesi olarak, Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilgiler Anabilim Dalı Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Turhan Tuna ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aysun Dursun da Ege Bölge Sorumlusu ve araştırmacı olarak görev aldı.

Proje ile Türkiye'de anlatılagelen, derlenen, yazılan ve basılan tüm masallar bir araya getirilecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.11.2019 17:00
Okunma Sayısı : 2173