Haber

Üniversitemiz Personelimizin İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Maske Üretimine Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 06.05.2020 00:00

Korona Salgını sürecinde bir çok bilimsel önlem alan Üniversitemiz; personelimizin, öğrencilerimizin, sağlık çalışanlarının ve Muğla halkının sağlığını korumak için somut olarak üretime geçti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Melek Yüksek Okulu, Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü ile El Sanatları Bölümünde görevli olan gönüllü öğretim elemanları tarafından 10.000 adet maske üretimine başladı.

Meslek Yüksek Okulu yönetiminden yapılan açıklamaya göre steril koşulları sağlanan ve sosyal mesafe önlemleri alınan koşullar altında üretimine başlanan maskelerin 1 hafta ila 10 gün içerisinde kullanıma hazır olacağı bildirildi. Öğretim elemanları tarafından gönüllülük esasına dayalı olarak üretimine başlanan maskeler sürecin sonunda Mavi Çatı Öğrenci Toplulukları Merkezinde yer alan sterilizasyon cihazlarında  işlem görerek özel kutular içerisinde Üniversitemiz Rektörlüğüne teslim edilecek. Öncelikle Üniversitemiz personelinin kullanımı için dağıtılacak olan maskelerden ihtiyaç fazlası olması durumunda kurum dışına da dağıtılması öngörülüyor.

 

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.05.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2127