Haber

Üniversitemiz Rektörü 6. Zeytin Hasat Şenliği'ne Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 04.11.2019 10:00

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas’ta düzenlenen 6. Zeytin Hasat Şenliği’ne katıldı.

 

Şenlikte Üniversitemiz  Milas Meslek Yüksek Okulunun El Sanatları Bölümü öğrenci ve öğretim elemanlarının açtığı stant ile el işçiliği ürünler sergilendi.

 

Milas Atapark’da düzenlenen şenliğin açılış törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Suat Özcan, Metin Ergün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, çiftçiler, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şenlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, telefonla bağlanarak, mikrofon aracılığıyla şenliğe katılan vatandaşlara seslendi. Bakan Pakdemirli, zeytincilik sektörü hakkında bilgi verdi.

 

Törende basın mensuplarına düşüncelerini ifade eden Rektör Çiçek, “Ülkemizde zengin tarihsel geçmişi ile  yaygın şekilde kullanmış olan zeytin ve zeytinyağı Anadolu'nun kültürel zenginlikleri arasında özel bir yere sahiptir.  Bizler ömrü bin yıla dayanan ağaçların halen topraklarımızda zeytin verdiğini biliyoruz. Bu topraklarda yetişen zeytinlerin şişelenerek yabancı ülkedlerde çok yüksek fiyatlara satıldığına şahit oluyoruz. Bizler hem üniversitemiz hem de il yöntecilierimiz ile birlikte yerel ürünlerimizin markalaşması için yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladığımızı hem Festivale olan yoğun ilgi hem de ürün çıktılarının kalitesine baktığımızdan anlıyoruz.  Bu nedenle  festivalimize sahip çıkmak hem zeytin ve ondan üretilen ürünlerin markalaşması, medeniyetimize sahip çıkmak açısından çok kıymetlidir" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Milas Zeytin Hasat Şenliğinin sembolik açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Rektörümüz Çiçek ve il prtotokolü meydanda kurulan Milas’a özgü coğrafi işaretli zeytinyağı ürünleri ile yöresel ürünlerin bulunduğu stantları gezerek, ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Ardından Ağaçlıköy Mahallesi’nde zeytin hasadı yapıldı. Hasat sonrasında toplanan zeytinler Milas Uyku Vadisi Tarımsal Üretim İşletme Pazarlama Kooperatifinde sıkıldı ve elde edilen taze zeytinyağı şenliğe katılanlara tattırıldı.

 

Etkinlik kapsamında Dr. Ender Saraç tarafından zeytin ve zeytinyağının faydalarını konu alan sunum yapıldı. Daha sonra Prof. Dr. Aytaç Gümüşkesen tarafından coğrafi işaret alan Milas zeytin ve zeytinyağı ile ilgili tanıtım yapıldı.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.11.2019 10:00
Okunma Sayısı : 2861