Haber

Üniversitemiz Rektörü Köyceğiz ve Fethiye'de "Hatıra Ormanı" Etkinliğine Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 12.03.2019 13:00

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yaklaşan orman haftası dolayısıyla Köyceğiz Sağlık Hizmetleri MYO ve Fethiye Sağlık Hizmetleri MYO tarafından  ayrı ayrı düzenlenen hatıra ormanı fidan dikimi etkinliklerine katıldı.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında ilk kez 40 öğrencisiyle eğitime başlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun hatıra ormanı ve Fethiye Sağlık Hizmetleri MYO fidan dikim etkinliği ayrı ayrı gerçekleştirildi. Hatıra ormanı fidan dikim etkinliklerine;  Üniversitesitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ulusoy, İlçe protokol üyeleri, sivil toplum  kuruluşu temsilcileri, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü ve personeli, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Fethiye'deki etkinliğe de Fethiye Sağlık Hizmetleri MYO, müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serap Selver Kipay, öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Orman sevgisini aşılamak, çevre ve koruma bilinci oluşturmak, ormanların sağlığımız üzerindeki önemli etkisini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla  Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkısıyla oluşturulan hatıra ormanı için Köyceğiz ilçesi Balcılar köyünde  250 adet fidan dikimi  gerçekleştirildi. Fethiye'deki ağaçsız alana ise çam fideleri dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Etkinlikte fidan dikimi yapan Rektörümüz Çiçek; “Sadece günümüzü değil geleceğimizi de öngörerek hareket etmek önemli bir vizyondur. Tarım ve orman arazilerimizin devamlı olarak korunması, hatta genişletilmesi üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. İnanıyorum ki bizler bu ideali, ‘Temiz Teknoloji’ prensibiyle başarabiliriz. Bu anlamda üniversitemizde “Tehlikeli Atık Deposu” örneğinde olduğu gibi, yeşillendirme çalışmalarımız ile de ‘Doğa Dostu Kampüs’ anlayışını ortaya koyuyor, bu tür çalışmaları devamlı olarak teşvik ediyoruz. Çünkü insan hayatının vazgeçilmez unsuru doğa ile iç içe yaşamaktır. Nitekim insanların mutlu ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmesi, doğa ile ne kadar baş başa kalabildiğiyle ilişkilidir. Bu itibarla bu gün burada oluşturulan 'Hatıra Ormanı'nın da  insanlığa hizmet noktasında atılan önemli bir adım olduğu düşünüyorum" dedi. 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.03.2019 13:00
Okunma Sayısı : 3788