Haber

Üniversitemizde “Arı Zehri Üretimi Arama Çalıştayı” Düzenleniyor

Son Güncelleme Tarihi : 13.08.2020 00:00

Üniversitemiz, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliği (MAYBİR) ile “Arı Zehri Üretimi Arama Çalıştayı” düzenleniyor.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, MAYBİR Başkanı Ziya Şahin ile Üniversitemizden akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Çalıştay, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokol gereği Üniversitemiz, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin katkılarıyla arıcılıkta katma değeri en yüksek ürün olan arı zehrinin önemi, üretimi, standartları, pazarlanması ve bu konularda oluşturulacak mevzuat için alt yapı oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla düzenleniyor.

Çeşitli oturumlarda iki boyunca sürecek Arı Zehri Üretimi Arama Çalıştayı ile sektör paydaşlarının üretim, pazarlama, araştırma ve arge-inovasyon konularındaki bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması hedefleniyor.

Çalıştay, 13-14 Ağustos tarihleri arasında aşağıdaki program doğrultusunda gerçekleştirilecek.

1. OTURUM

Moderatör: Prof. Dr. Hasan KOÇ

09.30: Doç. Dr. Rahşan İVGİN TUNCA

          “Arı Zehri üretimi, hasadı ve saklanması “

09.40: Doç. Dr. İbrahim KIVRAK

          “Arı Zehrinin Analizi ve Etiketleme Süreci”

09.50: Doç. Dr. Meral KEKEÇOĞLU

          “Arı Zehrinin pazarlanması”

10.00: ARA

2. OTURUM

Moderatör: Doç.Dr. Esin SAKALLI ÇETİN

10.20: Dr. Ali Timuçin ATAYOĞLU

          “Kas-İskelet Sistemi Sorunlarında Arı Zehri Kullanımı”

10.30: Doç. Dr. Özgür TANRIVERDİ

          “Onkoloji Hastalarında Arı Zehri ile ilgili araştırmalar”

10.40: Prof. Dr. Şevki ARSLAN

         “Arı zehri ve bileşenlerinin antikanser aktiviteleri“

10.50: ARA

3. OTURUM

Moderatör: Prof. Dr. Mustafa SAATÇİ

11.10: Doç.Dr. Özgür CEYLAN

           “Arı zehrinin mikrobiyolojik etkisi”

11.20: Dr. Fatma Sibel CURNAOĞLU KURNAZ

           “Arı Zehrinin Kullanımında Mevzuat”

11.30: Op.Dr. Dursun ÜNAL

            “Arı zehri ve sağlık”

12.00-14:00 ÖĞLE YEMEĞİ ARASI

4. OTURUM

Moderatör: Prof. Dr. Artay YAĞCI

14.00: Doç. Dr. Okan ÖZGÜL

           “Arı Zehri Üretim Teknikleri”

14.10: Zir.Müh. Süleyman KURNAZ

           “Arı zehri üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar”

15:00 UYGULAMA SAHASI ve LABORATUVARLARA HAREKET

2. Gün (14.08.2020 - Cuma)

Moderatör: Prof. Dr. Banu YÜCEL

09.30: TARTIŞMA

(Sadece Çalıştaya davetli kişilerle kapalı oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.)

         “Dünden Bugüne Arı zehri ve Arı Ürünleri”

 

 

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.08.2020 00:00
Okunma Sayısı : 499