Üniversitemizde Aikido Salonu Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 07.11.2018 17:00

Üniversitemiz Sıtkı Koçman Spor Tesisleri’nde Aikido Salonu açılışı yapıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de katılımıyla açılış müsabakası gerçekleştirildi.

Rektör Çiçek, aikido sporunu yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını belirterek, “Bu sporu birkaç sene önce bizzat yapıyordum ama bir süredir ara vermiştim. Ancak bugün, bu sporu tekrar yaygınlaştırmak için bu salonu açtık. Aikido karşı tarafın gücünü lehine çevirmek üzerine kurulu bir spordur, amaç birine zarar vermek değildir. Bu sporun burada faaliyete geçirilmesinin ardında, güvenlik görevlilerimizi savunma sporu konusunda yetkin kılmak yatıyor. Bildiğiniz üzere güvenlik görevlilerimiz silah kullanmıyor. Bu nedenle gerekli durumlarda kendilerini savunmak için bu spordan faydalanabilirler. Bu amaçla güvenlik görevlilerimiz haftada 3 gün buraya gelerek eğitim alıyor. Bu salon personelimiz haricinde öğrencilerimize de açık. Öğrencilerimiz diledikleri zaman gelip burada bu sporu öğrenebilirler” dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.11.2018 17:00