Haber

Üniversitemizde Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Çalışmaları

Son Güncelleme Tarihi : 01.04.2019 00:00

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek başkanlığında, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Kapsamında Bilgilendirme ve Tartışma Toplantısı” düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Üniversitemizin kısa vadeli planlarının ilk basamağı olan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” için hangi ihtisaslaşma alanında “bölge lideri” olması gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Farklı alanlarda birçok önerinin tartışıldığı toplantıda, üniversitemizin mevcut Ar-Ge altyapısının hangi ihtisaslaşma alanlarında etkili ve verimli bir biçimde kullanılabileceği, seçilecek ihtisaslaşma alanının ülke ve bölgenin kalkınmasına ne gibi katkılar sağlayabileceği değerlendirildi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek toplantıya katılan araştırmacılarla, farklı kurum ve kuruluşların Muğla için hazırladığı durum analizlerini ve gelecek stratejilerini paylaştı.

Rektör Çiçek, “Bilgilendirme ve Tartışma Toplantısı” sonucunda öne çıkan ihtisaslaşma alanlarının her biri için daha detaylı çalışmalar yapılacağını, bu ihtisaslaşma alanları ile ilgili çalıştayların düzenleneceğini ve hazırlanacak raporların en kısa sürede Yükseköğretim Kurulu'na iletilerek niyet beyanında bulunulacağını ifade etti.

 

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 01.04.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3131