Üniversitemizde Öğretmenler Günü Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 24.11.2020 00:00

Muğla’da 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başladı ve Üniversitemizde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından tören Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

Burada düzenlenen programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının kutlama mesajlarının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptı.

Programda, adaylıkları kaldırılan 4 öğretmen yemin ederek öğretmenlik mesleğine ilk adımını attı. Ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle emekliye ayrılan öğretmen Şuayip Çakır tarafından, genç meslektaşlarına meşale teslim edildi. Aynı zamanda emekli olan öğretmenlere protokol tarafından Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Program, Muğla’nın 13 ilçesinden 13 öğretmen tarafından hazırlanan; sözü ve bestesi Menteşe Gazi Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Fatih Can’a ait olan “Öğretmen İçin Çal Muğla” temalı video klibin sunulmasıyla son buldu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.11.2020 00:00