Haber

Üniversitemizden "Coğrafi İşareti Alınmış Milas Halılarına" Tam Destek

Son Güncelleme Tarihi : 04.01.2019 14:30

Üniversitemiz Milas Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları “Milas Halı Dokuma Sanatını Gelecek Kuşaklara Aktarma” projesi kapsamında Milas halısı dokuyan mahallelerin muhtarları ve dokumacı kadınlarla Milas Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda bir araya geldiler.

Toplantıya Üniversitemiz Milas Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Milas Kaymakamlığı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Halk Eğitim Merkezi, Milas halısı dokuyan mahallelerin muhtarları ile halı dokuyacak olan kadınlar katıldı.

Toplantıda konuşan Milas Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Milas Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır proje hakkında bilgi verdiler. Tanıtım konuşmalarının ardından, Proje sürecince dokunan Milas Halılarının renk, desen kalite kontrollerini ve Milas Halılarının dokunması sırasında teknik takibini yapmak üzere danışman olarak görevlendirilen Milas MYO, Halıcılık ve Kilimcilik Programı Öğretim Görevlisi Berna Sevinç “Milas Halı Dokumacılığının Ekonomik, Sanatsal ve Kırsal Açıdan Sağlayacağı Faydalar” konulu bir sunum yaptı. Ayrıca Öğretim Görevlisi Sevinç, Milas Sanayi ve Ticaret Odası tarafından coğrafi işareti alınan Milas Halıları hakkında bilgiler verdi. Sonrasında projede görev alan mahalle muhtarlarına ve Milas Halısı dokuyacak kadınlara halı iplikleri dağıtıldı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.01.2019 14:30
Okunma Sayısı : 2437