Üniversitemizin İlk Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ayhan Önder Hayatını Kaybetti

Son Güncelleme Tarihi : 29.08.2019 00:00

Ülkemizin yetiştirdiği önemli hukukçulardan Prof. Dr. Ayhan Önder, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde, 1994 yılında öğretim üyesi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ayhan Önder, 1996 yılında Rektör Yardımcılığı görevine atandı. Üniversitemizde aynı zamanda bölüm başkanlığı ve hukuk danışmanlığı görevlerinde de bulunan Prof. Dr. Önder, 1999 yılında emekli oldu.

Hayatını eğitime ve bilime adayan başarılı hukukçu Prof. Dr. Ayhan Önder, 1928 yılında Zonguldak’ta dünyaya geldi. Doktora eğitimi için gittiği Almanya’dan döndükten sonra, 40 yıl boyunca İstanbul Üniversitesinde Kamu Hukuku ve Kriminoloji Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Ayhan Önder, hayırsever kişiliği ile de tanınıyordu. Muğla’nın Fethiye ilçesinde çeşitli okullar yaptırmış, aynı zamanda birçok eğitim kurumunun yapımına da destek vermişti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.08.2019 00:00