Haber

"Uzaktan Eğitim, İş ve Kariyer - 5N1K " Çevrimiçi Konferansı Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 08.05.2020 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bilgisayar Mühendisliği & Bilgisayar Bilişim Topluluğu tarafından "Geleceğin mesleklerini her yerde duyuyor ancak nereden başlayacağını bilmiyor musun?" sloganı ile düzenlenen "Uzaktan Eğitim, İş ve Kariyer - 5N1K -" çevrimiçi konferansı Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in açılış konuşması ile başladı. 
 
Öğrenci, öğretmen, çalışan herkes, bu etkinlikte uzaktan kariyer geliştirme, uzaktan ders verme ve uzaktan iş yapma, yani kısaca "evinden" hayatını sürdürmek için konunun uzmanlarından ip uçları, tavsiyeler ve uygulama örneklerinin sunduğu konferans, yoğun online katılım ile devam ediyor.
 
Açılış konuşmasında dijital iletişim araçlarının, özellikle de çevrimiçi iletişim araçlarının oluşması, kültürde kapsamlı bir değişime işaret ettiğinin altını çizen Rektör Çiçek; "Dijital dönüşüme ayak uydurulamayanlar, tıpkı sanayi devrimine ayak uyduramayanlar gibi gelişmiş devletlere bağımlı bir şekilde geleceklerini sürdüreceklerdir.  Bu nedenle geleceği yakalamak, eğitimde dijital dönüşüm ile mümkün olacaktır. Bu çerçeveden bakıldığında bir yandan ekonomik olarak kalkınırken diğer yandan da gelişmişliği dünyayı korumak ve insanlığın iyiliği için kullanabilecek, değer yaratan akıllı bir toplum oluşturmalıyız. Çünkü bilimi ve teknolojiyi ancak bu amaçla kullanılırsak tam anlamıyla vatanımıza, dünyamıza ve insanlığa hizmet etmiş oluruz. İşte “UZAKTAN EĞİTİM, İŞ VE KARİYER” konferansı; öğrenci, öğretmen, çalışan ve işveren herkes için için çok önemli bir potansiyel barındırmaktadır" dedi.
 
Herkes için, evden çalışma, eğitim ve kariyer geliştirme için ücretsiz kaynaklardan, profesyonel imkanlara; Yapay Zeka, Veri Bilimi, Web & Mobil Programlama, Oyun Programlama, Siber Güvenlik gibi bilişimde geleceğin iş alanlarına kadar herşey alanında uzman kişiler tarafından tanıtılıp, örnek uygulamaları ile sunuluyor.
 
08 - 09 - 10 Mayıs tarihleri süresince devam edilen konferans https://kariyer.ceng.mu.edu.tr/ linki üzerinden canlı olarak takip edilebilip soru sorulabilirken, kayıt olan katılımcılara "katılım sertifikası" verilecek.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.05.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2564